
Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει σήμερα τη δική της πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών. Επίθεση της Πειραιώς στην αντιπολίτευση για διπλωματία και εξωτερική πολιτική
Χωρίς εκπλήξεις η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Θα αφορά μόνο στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και συγκεκριμένα θα περιγράφει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που είναι πλημμέλημα και συγκεκριμένα θα επικεντρώνεται στην διοικητική εποπτεία για την οικονομική ενίσχυση του οργανισμού και όχι για την ασφάλεια.
Όσο αναφορά στον πρώην υπουργό Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη η ΝΔ καταλογίζει ευθύνες, ωστόσο δεν τον συμπεριλαμβάνει γιατί το αδίκημα όπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη, έχει παραγραφεί.
Επισημαίνεται δε ότι το διαβιβαστικό της Δικαιοσύνης αφορά ρητώς μόνο υπουργούς και όχι υφυπουργούς.
«Δεν πρόκειται να στείλουμε κάποιον για κακούργημα από τη στιγμή που αυτό δεν στοιχειοθετείται σε καμία περίπτωση» δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ανά πάσα στιγμή το Δικαστικό Συμβούλιο, αν κρίνει ότι για οποιοδήποτε λόγο βλέπει κάτι διαφορετικό, έχει πάντα τη δυνατότητα να επιστρέψει την πρόταση στη Βουλή. «Και εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη».
Την ίδια ώρα στη ΝΔ εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και για υο θέμα της Γάζας αλλά και για το ζήτημα του casus belli.
«H ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης καθορίζεται κατά κανόνα από την αντιπολίτευση και όχι από την κυβέρνηση», λένε στελέχη της ΝΔ και προσθέτουν ότι δυστυχώς υπάρχουν κόμματα στη σημερινή Βουλή, των οποίων ο λόγος έχει ξεφύγει από κάθε αποδεκτό όριο γύρω από το πώς πρέπει να συζητούμε σε μια ευνομούμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
«Σχετικά με τα όσα είπε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Πρωθυπουργό και τη στάση του για τη Γάζα, σε πολιτικούς με ρητορική πεζοδρομίου δεν αξίζει καμία απάντηση. Ένας άνθρωπος που λέει κάτι ψευδές εν γνώσει του, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι συκοφάντης», είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Και δεν έχουμε σκοπό να πριμοδοτούμε με τις απαντήσεις που, δυστυχώς, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να δίνουμε, αυτή τη λογική άσκησης πολιτικής. Εμείς απαντούμε στους πολίτες στους οποίους είμαστε υπόλογοι και όχι στην κα Κωνσταντοπούλου. Ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί εκτενέστατα για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Και με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ψηφίστηκε το πιο σημαντικό ψήφισμα για την προστασία των αμάχων στη Γάζα. Η Ελλάδα είναι, όπως και τις προηγούμενες φορές, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Χωρίς ακρότητες και χωρίς λαϊκισμούς».
Στην κυβέρνηση επιμένουν ότι στο όχημα του λαϊκισμού έχει ανέβει και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως αποδεικνύεται και από την υπόθεση των Τεμπών (όπου έχει «καβαλήσει» τον ποινικό λαϊκισμό), αλλά και μια σειρά άλλων θεμάτων, με τελευταίο αυτό του Casus Belli με την Τουρκία.
Όπως ισχυρίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην εξωτερική πολιτική έχει αποδείξει ότι ξέρει να διαχειριστεί κρίσεις, ότι μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα στο εξωτερικό, ότι μπορεί να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, πριν η Ευρώπη αποφασίσει να ασχοληθεί με τα ζητήματα της άμυνας. Με τρόπο ουσιαστικό και αποτελεσματικό, όχι στα λόγια, αλλά με έργα.
«Προφανώς, ο κ. Ανδρουλάκης, με αφορμή τα όσα είπε για το Casus Belli, θεωρεί τα πράγματα πάρα πολύ εύκολα. Κάτι το οποίο δεν είχαν θέσει καν και δεν είχαν καταφέρει κυβερνήσεις για 30 χρόνια, έρχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και το θεωρεί με έναν μαγικό τρόπο πάρα πολύ απλό.
Προφανώς, δεν είναι τόσο απλά και τόσο εύκολα. Και η όλη διαχείριση στο ζήτημα αυτό από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και θεωρούμε και επιτυχής. Και αυτή είναι και η διαφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους ψευτοπατριώτες, που αντιλαμβάνονται την εξωτερική πολιτική ως ένα πεδίο έκφρασης μεγάλων υποσχέσεων και διάφορων διατυπώσεων ψευτο-πατριωτισμού».
«Η εξωτερική πολιτική δεν είναι Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ούτε διαδικασία διαπραγμάτευσης παλαιών “πράσινων” εποχών για τις κεντρικές επιτροπές στα Συνέδρια. Την αντιλαμβάνεται πολύ απλοϊκά ο κ. Ανδρουλάκης, με όρους “παλαιού ΠΑΣΟΚ”, την εξωτερική πολιτική», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη προσθέτοντας ότι η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών της ΕΕ με τρίτες χώρες περνάει από μια σειρά από όρους και κανόνες, μεταξύ των οποίων είναι και αυτός της επιλεξιμότητας τρίτων χωρών, όπου συμπεριλαμβάνεται και η ανάγκη συνεκτίμησης των συμφερόντων ασφαλείας και άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών.
Κοινοποιήστε: