12.6 C
Αθήνα
17 Φεβρουαρίου 2020
Kliktv.gr
Αθλητικα

Τιμώρησε τον εφέτη που απάλλαξε τον Μαρινάκη στο Koriopolis ο Άρειος Πάγος – Ποιος ο λόγος

Με πρόστιμο ενός μήνα τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο Γιάννης Τζιμπλάκης, ο οποίος είναι ο εφέτης που εξέδωσε απαλλακτικό βούλευμα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο σκάνδαλο «Koriopolis».

Ειδικότερα, το Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι ο Τζιμπλάκης τέλεσε το πειθαρχικό παράπτωμα αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από αμέλεια.

Ο εν λόγω εφέτης είναι ο δικαστής που ακούγεται σε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον καταδικασθέντα για το Noor One, Αιμίλιο Κοτσώνη (πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός).

Στην απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου αποκαλύπτεται ότι ο Τζιμπλάκης επισκέφθηκε τον ανακριτή του «Koriopolis» Γιώργο Καλόφωνο, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις για να πληροφορηθεί την πορεία της υπόθεσης, παρότι εκείνη την εποχή ο ίδιος δεν είχε κανένα απολύτως δικαίωμα.

Στη σχετική απόφαση επισημαίνεται ότι ο επικοινωνούσε και με τον Κοτσώνη για να παρακολουθεί προσωπική του φορολογική υπόθεση.

Το Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι ο εφέτης που εισηγήθηκε το βούλευμα του «Koriopolis» έπρεπε να ζητήσει εξαίρεση από τη διαδικασία και ότι αποσιώπησε τις φιλικές σχέσεις του με τον Κοτσώνη, συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η 11σέλιδη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου θεωρεί αξιοπερίεργο και συγχρόνως επιβαρυντικό για τον Τζιμπλάκη το γεγονός ότι δεν εξέφρασε κανέναν ενδοιασμό ούτε ζήτησε την εξαίρεσή του όταν κλήθηκε από την πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, η οποία του διάβασε ανώνυμο, πλην όμως άκρως επιβαρυντικό για τη μεροληψία του σημείωμα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Τζιμπλάκης παραδέχτηκε ενώπιον της επιθεωρήτριας Ασπασίας Μαγιάκου ότι «είναι πολύ δύσκολο ένας φανατικός φίλαθλος να κρίνει αμερόληπτα και να καταδικάσει τον ιδιοκτήτη της ομάδας του και ότι δεν θα πρέπει, για τον λόγο αυτό να αναλαμβάνει μια τέτοια υπόθεση».

Το συμβούλιο αποφάνθηκε ότι «ο εγκαλούμενος δικαστικός λειτουργός, αποσιωπώντας τους συντρέχοντες λόγους εξαίρεσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την εντύπωση ότι η απαλλακτική του κρίση υπέρ του κ. Μαρινάκη ήταν μεροληπτική και έτσι έθεσε σε αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και αμεροληψία του και κατ’ ακολουθίαν το κύρος του ως δικαστικού λειτουργού και το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Δεν άφησαν μάρτυρα να καταθέσει για αλλοιώσεις αγώνων

Από εκεί και πέρα, προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Εισαγγελία Αθηνών και διερευνά κακουργηματικές πράξεις σε μεγάλη αθλητική ομοσπονδία. Μάρτυρας της υπόθεσης κατέθεσε την παρακάτω αναφορά στην Εισαγγελία Εφετών:

«Προτάθηκα ως μάρτυρας στην…….. πταισματοδίκη, η οποία συμφώνησε να καταθέσω συγκεκριμένη ημέρα. Έτσι εκλήθην τηλεφωνικά, παρουσία της πταισματοδίκου, για να καταθέσω την Παρασκευή…. 2019 και ώρα 10 π.μ. έως 12 μ. Όπως είχα υποχρέωση, τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, πήγα στο γραφείο της πταισματοδίκου να καταθέσω. Όταν είπα ποιος είμαι και για ποια υπόθεση είχα πάει μου ανακοίνωσε «ότι ο φάκελος είχε φύγει». Έφυγα από το γραφείο της, αλλά επέστρεψα αμέσως και είπα «πως είναι δυνατόν να καλούμαι σε κατάθεση και μόλις πηγαίνω, να μου λένε «ο φάκελος έφυγε».

Τους εξήγησα μάλιστα ότι υπηρετώ εκτός Αττικής και ήρθα μόνο γι’ αυτό το λόγο. Ο γραμματέας βγήκε έξω από το γραφείο και μου είπε – αλήθεια πως είναι δυνατόν να το γνωρίζει – ότι ο φάκελος θα επιστρέψει για τρίτη φορά στο πταισματοδικείο και τότε θα κληθώ. Πρέπει να σας πω ότι αυτά που είχα σκοπό να καταθέσω και δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να τα πω είναι τα εξής: Γίνονται νοθείες στα αποτελέσματα των αγώνων από τρία στελέχη συγκεκριμένης αθλητικής ομοσπονδίας, τους κυρίους…………… Παρακαλώ πολύ να επιστρέψει η δικογραφία για να δώσω κατάθεση, καθώς τυγχάνω ουσιώδης μάρτυρας».

Το Διαβάσαμε Τιμώρησε τον εφέτη που απάλλαξε τον Μαρινάκη στο Koriopolis ο Άρειος Πάγος – Ποιος ο λόγος

Related posts

Ο Σκουρτόπουλος μίλησε για την δημιουργία… δεύτερης Εθνικής

rularulina_xo0ks4zq

Τελικώς… αναβολή! Τότε θα συνεχιστεί η εκδίκαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

rularulina_xo0ks4zq

Αναβλήθηκε η ένσταση του Πανιωνίου κατά της Ξάνθης

rularulina_xo0ks4zq