Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
22 views 2 secs 0 Comment

Την Δευτέρα κρίνεται η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών

rularulina_xo0ks4zq - 4 Μαρτίου 2018

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook
Την Δευτέρα κρίνεται η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών

Με την κατηγορία της παράνομης εισόδου δικάζονται αύριο, Δευτέρα, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο.

Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται ακόμα προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη και η τύχη τους θα κριθεί αύριο στο δικαστήριο.

Το ελληνικό προξενείο, όρισε δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών.

Το χρονικό της σύλληψης

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας επαγγελματίας οπλίτης (ΕΠΟΠ) Δημήτρης Κούκλατζης πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο περίπολο στο αποκαλούμενο προγεφύρωμα Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών. Πρόκειται για μια ιδιομορφία των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα οποία στο συγκεκριμένο σημείο δεν οριοθετούνται από τον Εβρο, αλλά είναι χερσαία και δεν είναι πάντα ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

 

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οδήγησαν τους δύο στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος, όπου έγιναν αντιληπτοί από το τουρκικό περίπολο που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν αρχικά στο φυλάκιο και έπειτα στην Αδριανούπολη. Στο συγκεκριμένο σημείο το ελληνικό και το τουρκικό φυλάκιο δεν απέχουν παρά λιγότερο από 150 μέτρα.

Εκεί, οδηγήθηκαν ενώπιον του αρχεισαγγελέα Αδριανούπολης, όπου αρχικά αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Στην πρώτη κατάθεση που έκαναν οι δύο άνδρες είπαν ότι πραγματοποιούσαν περιπολία, αρχικά ακολούθησαν βήματα και έπειτα άλλα ίχνη, ώσπου, δίχως να το αντιληφθούν, είχαν πια περάσει στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Η προφυλάκισή τους έγινε με βάση την κατηγορία περί «παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής».

Πέρα από την κατηγορία παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής, το ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθησαν περιείχε και ανάλογες οι οποίες συνδέονται με αυτή, όπως «υποψία διαφυγής», «υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων», «έλλειψη κατοικίας στην Τουρκία» και «πιθανότητα διαφυγής στο εξωτερικό».

Τι έδειχναν οι φωτογραφίες στα κινητά τους τηλέφωνα

Μια πρώτη έρευνα στα κινητά τους έχει ήδη γίνει, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις οι οποίες εικονίζονταν σε φωτογραφίες που ήταν αποθηκευμένες δεν ήταν τουρκικές αλλά ελληνικές, προφανώς από τις μονάδες όπου υπηρετούν ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας ΕΠΟΠ. Το συγκεκριμένο γεγονός ίσως εξηγεί και για ποιο λόγο δεν απαγγέλθηκαν τελικά κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας, όπως αναφερόταν για αρκετές ώρες στα τουρκικά ΜΜΕ.

Γραμμή επικοινωνίας Αποστολάκη – Ακάρ για τους δύο στρατιωτικούς

Μετά τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, υπήρξε για κάποιο χρονικό διάστημα η αίσθηση πως η διαχείριση του συμβάντος μπορεί να πραγματοποιηθεί σε στρατιωτικό επίπεδο που δεν θα ξεπερνά το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Στο παρελθόν, είχαν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά, τα οποία συχνά επιλύθηκαν ακόμη και σε επίπεδο ταξιαρχιών, ένθεν και ένθεν του ποταμού Εβρου. Ωστόσο, οι ώρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στην αναφορά του περιστατικού την Πέμπτη μέχρι και την ανακοίνωσή του από το ΓΕΣ, χθες λίγο μετά τις 09.30, απέβησαν άκαρπες, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η μεταβίβαση της διαχείρισης του ζητήματος σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ και, βεβαίως, αργότερα σε διπλωματικό και πολιτικό.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι για το συμβάν ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Χθες το απόγευμα ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια να μεταβεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν.

Εκεί, ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για την τροπή που έχουν λάβει τα πράγματα από τον κ. Καμμένο, τον κ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. Σε γενικές γραμμές, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και οι διπλωματικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένου του πρέσβη της Ελλάδας στην Αγκυρα Πέτρου Μαυροειδή, τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση.

Πηγή: kathimerini.gr

Την Δευτέρα κρίνεται η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών

Ετικέτες: 45

PREVIOUS

Ανοιχτός «πόλεμος» Τσίπρα – Στουρνάρα για την έξοδο με προληπτική πιστωτική γραμμή

NEXT

Κουρουμπλής: Τι να κάνει η Ελλάδα; Να πάει να καταλάβει την Τουρκία;
Related Post
15 Φεβρουαρίου 2018
Power of love: Οι… "καυτές" φωτογραφίες της Κλαούντια από το ριάλιτι του ΣΚΑΪ
1 Μαρτίου 2017
Εργασίες συντήρησης σε επαρχιακές οδούς της Θεσσαλονίκης
10 Σεπτεμβρίου 2016
ΡΕΝΤΣΙ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΟΛΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ
3 Ιουνίου 2021
Ισραήλ: Τέλος εποχής για τον Νετανιάχου – Αναλαμβάνει ο Ναφτάλι Μπένετ
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved