

Μους σοκολάτα: ένα αγαπημένο γλυκάκι που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι τόσο όσο νομίζετε. Γι’ αυτό, σας έχουμε συγκεντρώσει 9 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μους σοκολάτας στο σπίτι σας:
Η επιλογή της σοκολάτας
Η σωστή επιλογή της κουβερτούρας είναι το Α και το Ω της μους. Αποφύγετε τα προϊόντα ετικέτας και εστιάστε σε κάποιο από τα γνωστά brand που κυκλοφορούν. Η ιδανική είναι η μαύρη κουβερτούρα αλλά αν θέλετε μπορείτε και λίγο να «παίξετε» και με τις γεύσεις που έχουν βγει (σε ένα μόνο ποσοστό). Η ιδανική λύση πάντως είναι η κουβερτούρα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο.
Πολύ προσεγμένα και εξαιρετικά φρέσκα αυγά
Επειδή τα αυγά δεν θα μαγειρευτούν κατά την παρασκευή, πρέπει να είναι πολύ προσεγμένα και πάρα πολύ φρέσκα (το πολύ 10 ημερών). Επιλέξτε τα από κάποια σίγουρη πηγή (πχ από τον γνωστό σας μανάβη) που να ξέρετε πόσων ημερών είναι. Αν δεν βρείτε τα σωστά αυγά, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε άλλη συνταγή που δεν χρειάζεται αυγά, στο cremeux, που χρειάζεται μόνο κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος.
Ασπράδια και κρόκοι
Επειδή η μαρέγκα παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο σε μια επιτυχημένη μους, βεβαιωθείτε όταν χωρίζετε ασπράδια από κρόκους ότι δεν περιέχουν ίχνος κρόκου που θα μπορούσε να εμποδίσει τα απράδια να αφρατέψουν.
Το μυστικό για τη σωστή μαρέγκα
Για να πετύχετε την τέλεια μαρέγκα, πρέπει να «παίξετε» με την ταχύτητα του επεξεργαστή τροφίμων σας. Πώς; Αυξάνοντάς τη σταδιακά. Αδειάστε τα ασπράδια στο μπολ, προσθέστε λίγη ζάχαρη και ξεκινήστε να χτυπάτε με χαμηλή ταχύτητα. Την αυξάνετε σταδιακά και σε 15’ φτάνετε στο maximum ώστε να σκληρύνουν τα ασπράδια.
Αφήστε τη να ξεκουραστεί
Για να πετύχετε τη σωστή υφή στη μους, πρέπει να την αφήσετε για κανένα δίωρο στο ψυγείο σας. Για ένα πιο συμπαγές αποτέλεσμα, μπορείτε να την αφήσετε μερικές ακόμη ώρες να σφίξει κι άλλο.
Η συντήρηση
Επειδή η παρασκευή της απαιτεί αυγά που δεν μαγειρεύονται, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Συντηρείται στο ψυγείο το πολύ για 2-3 μέρες.
Δείτε παρακάτω και μια συνταγή για μους σοκολάτα:
H πιο εύκολη συνταγή για μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη!

Αν έχετε όρεξη για ένα εύκολο γλυκάκι, που θα ετοιμάσετε στο πι και φι, χωρίς πολλά υλικά και χωρίς έξτρα προσθήκη ζάχαρης, τότε σας έχουμε τη συνταγή για μια μους σοκολάτας. Και σοκολατένια και γλυκιά και εύκολη.
Χρειάζεστε απλώς κουβερτούρα και μερικά αυγά. Και η μους είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά! Μπορείτε να την απολαύσετε μόνοι ή με παρέα ή και να τις δώσετε ως σνακ στα παιδιά, όταν σας ζητούν γλυκό! Προσοχή όμως! Δεν είναι ανάγκη να φάτε μεγάλη ποσότητα καθώς κάθε μερίδα περιέχει 375 θερμίδες!
Υλικά για 4 άτομα
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (τουλάχιστον 70% κακάο)
6 αυγά
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια. Τη λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χτυπάμε ξεχωριστά. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τα ασπράδια, αφού τους προσθέσουμε και την πρέζα αλάτι, μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία μαρέγκα. Αναμειγνύουμε σιγά σιγά τη μαρέγκα με τη σοκολάτα ώστε να διατηρήσουμε την αφράτη υφή της.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο. Ιδανικά πρέπει να μείνει στην ψύξη για 3 ώρες περίπου.
Για το σερβίρισμα, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω στα μπολάκια λίγη τριμμένη σοκολάτα, λίγη τρούφα ή όποια άλλη γαρνιτούρα θέλουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr
Κοινοποιήστε: