Η τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και σύκα είναι ένα επιδόρπιο που συνδυάζει την απαλή και πλούσια υφή του μασκαρπόνε με τη φυσική γλυκύτητα των σύκων. Πρόκειται για μια συνταγή που αναδεικνύει τα φθινοπωρινά σύκα σε όλο τους το μεγαλείο, ενώ η τραγανή βάση από μπισκότα προσθέτει μια ευχάριστη αντίθεση στην κρεμώδη υφή. Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε σε ένα δείπνο είτε απλώς να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο γλυκό στο σπίτι, αυτή η τάρτα είναι η ιδανική επιλογή. Η προετοιμασία της είναι απλή και γρήγορη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο!
Τάρτα με κρέμα μασκαρπόνε και σύκα
Υλικά:
Για τη βάση:
- 200 γρ. μπισκότα digestive ή άλλα μπισκότα της επιλογής σας
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη)
Για το γαρνίρισμα:
- 8-10 σύκα (ανάλογα με το μέγεθος)
- Μέλι (προαιρετικά)
- Καρύδια ή αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε τη βάση:
- Θρυμματίστε τα μπισκότα σε έναν πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώστε το μείγμα μπισκότων σε μια φόρμα για τάρτα, πιέζοντας καλά ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
- Βάλτε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 30 λεπτά.
- Ετοιμάστε την κρέμα:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη και λεία κρέμα.
- Απλώστε την κρέμα μασκαρπόνε πάνω από τη βάση μπισκότων και ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Γαρνίρισμα:
- Πλύνετε καλά τα σύκα και κόψτε τα σε φέτες ή τέταρτα.
- Τοποθετήστε τα σύκα πάνω από την κρέμα μασκαρπόνε.
- Προαιρετικά, περιχύστε με λίγο μέλι και προσθέστε καρύδια ή αμύγδαλα για έξτρα τραγανή υφή.
- Σερβίρισμα:
- Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε, ώστε να σφίξει η κρέμα.
- Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!
Καλή απόλαυση!
Κοινοποιήστε: