Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
19 views 6 secs 0 Comment

Σταμπουλίδης: Τα ανοίγματα των καταστημάτων είναι μπροστά μας

rularulina_xo0ks4zq - 18 Μαρτίου 2021

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

anoigma katastimaton staboulidis

“Το click away όσο και το click inside, βοήθησαν την οικονομία και φυσικά δεν επέδρασαν αρνητικά στην μετάδοση του ιού”

O γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε συνέντευξή του στο «Money Review», δήλωσε πως σε όρους δημοσίων εσόδων, το κόστος από το καθεστώς καθολικού lockdown ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ τον μήνα, αν προστεθούν όμως και οι αξίες προϊόντων, εταιριών, εμπορικών συμφωνιών κλπ, το κόστος είναι πολλαπλάσιο.

Ερωτηθείς πότε θα μπορεί να ανοίξει η εστίαση, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε: «Είναι μια συζήτηση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει. Όμως δεν θα βοηθήσει επί του παρόντος να σας αναφέρω ημερομηνίες κλπ. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι τα ανοίγματα είναι μπροστά μας και τα κλεισίματα πίσω μας».

Ακόμα, προσέγγισε το θετικό ισοζύγιο εγγραφών και διαγραφών στο ΓΕΜΗ ως παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα αλλά και ως τεκμήριο της αποτελεσματικότητας των μέτρων στήριξης.

«Ωστόσο, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δε μπορεί να την εγγυηθούν οι κρατικές ενισχύσεις. Χρειάζεται να ανοίξει η οικονομία το ταχύτερο δυνατό», συνέχισε, πως επικράτησαν στις πωλήσεις όσες επιχειρήσεις ήταν προετοιμασμένες με ανεπτυγμένες τις ψηφιακές υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι, «η χώρα μας εφάρμοσε πρακτικές που συνέβαλαν καθοριστικά στο να μειωθούν κατά το δυνατόν οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων. Το click away όσο και το click inside, βοήθησαν την οικονομία και φυσικά δεν επέδρασαν αρνητικά στην μετάδοση του ιού. Σήμερα όμως είμαστε σε άλλη φάση. Χρειάζεται να πορευτούμε αφενός μεν με ασφάλεια στην εμβολιαστική περίοδο που διανύουμε, αφετέρου να επανεκκίνησουμε μόνιμα τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και των λοιπών υπηρεσιών.

Είμαι βέβαιος ότι εάν οι πολίτες γνωρίζουν εξ αρχής ότι οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν ξανά λίγες ημέρες αργότερα, θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σύνεση στην τήρηση των μέτρων. Να είστε σίγουροι ότι ως οικονομικό υπουργείο έχουμε την ίδια αγωνία με τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία τους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία και την οικονομία ανοιχτή».

Διαβάστε ακόμα: Επίδομα 534 ευρώ: Τα 10 νέα επαγγέλματα που είναι δικαιούχοι

Το Διαβάσαμε Σταμπουλίδης: Τα ανοίγματα των καταστημάτων είναι μπροστά μας

Ετικέτες: 45

PREVIOUS

E-Learning του ΕΚΠΑ: Δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα για τα 200 χρόνια από το ’21

NEXT

Σταϊκούρας: Η διεθνής επενδυτική κοινότητα εμπιστεύεται την ελληνική οικονομία
Related Post
Εξοικονομώ-Ανακαινίζω:-10.000-ευρώ-για-ανακαίνιση-του-σπιτιού-σας
27 Νοεμβρίου 2022
Εξοικονομώ-Ανακαινίζω: 10.000 ευρώ για ανακαίνιση του σπιτιού σας
Κινητοποιήσεις-των-εργαζομένων-στα-νοσοκομεία-Παίδων-«Αγία-Σοφία»-και-«Αγλαΐα-Κυριακού»
28 Φεβρουαρίου 2023
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού»
Πόλεμος-στην-Ουκρανία:-Χαρτονόμισμα-για-την-πρώτη-επέτειο-της-ρωσικής-εισβολής-έβγαλε-το-Κίεβο
23 Φεβρουαρίου 2023
Πόλεμος στην Ουκρανία: Χαρτονόμισμα για την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής έβγαλε το Κίεβο
Πυροσβεστική:-Έρχονται-χιλιάδες-νέες-προσλήψεις-μόνιμων
26 Νοεμβρίου 2022
Πυροσβεστική: Έρχονται χιλιάδες νέες προσλήψεις μόνιμων
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved