
Η κοτόπιτα με λαχανικά είναι μια ιδανική επιλογή για ένα πλήρες γεύμα που συνδυάζει την πρωτεΐνη του κοτόπουλου με τη φρεσκάδα των λαχανικών. Είναι εύκολη στην παρασκευή και αποτελεί μια εξαιρετική λύση για το καθημερινό τραπέζι ή για πιο επίσημες περιστάσεις.
Κοτόπιτα με λαχανικά – Υλικά (για 6 άτομα)
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. αρακά, βρασμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1/2 φλ. τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Για τη ζύμη ή φύλλο:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε τη γέμιση:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ρίξτε το κοτόπουλο, τον αρακά και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η γέμιση.
- Προσθέστε το τριμμένο τυρί (αν το χρησιμοποιείτε), αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.
- Συναρμολόγηση της πίτας:
- Λαδώστε ένα ταψί και απλώστε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.
- Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τα φύλλα και απλώστε την ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας επίσης με ελαιόλαδο.
- Κόψτε την πίτα σε κομμάτια πριν το ψήσιμο, για να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ψήσιμο:
- Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 30 λεπτά
- Ψήσιμο: 40-50 λεπτά
- Σύνολο: Περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά
Κοινοποιήστε: