Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
881 views 6 secs 0 Comment

Σκορδάτες μελιτζάνες στη Ζακυνθινή εκδοχή τους, από τον Σταύρο Υφαντίδη

katerina - 19 Αυγούστου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Στο Κτήμα Γράμψα οι ζακυνθινές συνταγές στην comfort εκδοχή τους παρουσιάζονται σε σωστές ισορροπίες και αφήνουν την ντόπια πρώτη ύλη να εκφραστεί.

Εμείς ζητήσαμε από τον σεφ Σταύρο Υφαντίδη να μοιραστεί μαζί μας μια συνταγή που σερβίρεται στο μαγαζί, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μαγειρεύεται εύκολα και στο σπίτι. Μας παραχώρησε μια συνταγή όπου η γλυκιά μελιτζάνα, που αγαπάει το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μελώνει στον φούρνο και σερβίρεται με μια κρέμα από λαδογραβιέρα ολοκληρώνοντας το πιάτο.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

Μελιτζάνες σκορδοστούμπι με φρέσκια ντομάτα και κρέμα από ντόπιο τυρί Ζακύνθου
1 Ωρα και 30′ | Μέτρια Εύκολο | Για 4 άτομα

Για τη μελιτζάνα σκορδοστούμπι
Υλικά
4 μελιτζάνες
200 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
30 γρ. ντοματοπελτέ
4 ντομάτες αποφλοιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
10 γρ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
10 γρ. βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για την κρέμα τυριού
300 γρ. εβαπορέ
300 γρ. λαδογραβιέρα Ζακύνθου
100 γρ. παρμεζάνα
1 πρέζα πιπέρι

Διαδικασία
Κρέμα τυριού: Βάζουμε το γάλα εβαπορέ σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.

Μελιτζάνα σκορδοστούμπι: Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε ρόμβους. Τις βάζουμε σε αλατόνερο για 40′  για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν, τις στραγγίζουμε καλά, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, τις λαδώνουμε με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα για 15- 20′ .

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε μια σύβραση με το άλλο μισό ελαιόλαδο στο οποίο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, μισό ποτήρι νερό, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για 10′ , μέχρι να μελώσουν.

Ρίχνουμε τη σύβραση πάνω από τις μελιτζάνες, προσθέτουμε από πάνω λίγο επιπλέον ψιλοκομμένο βασιλικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20-25′ ή στον ξυλόφουρνο για 10-15′ . Σερβίρουμε τις μελιτζάνες και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα τυριού.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Παγωτό γιαούρτι με ούζο και «κύματα» σοκολάτας!

NEXT

Πανσετάκια με μαστέλο Χίου!
Related Post
5 Αυγούστου 2023
Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης!
6 Ιουλίου 2023
Βαφλοκούκις με κομμάτια σοκολάτας και κράνμπερι!
1 Μαΐου 2023
Σουφλέ με ελληνικά τυριά!
6 Ιουνίου 2023
Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα έτοιμα σε 15 λεπτά
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved