Kliktv.gr
Lifestyle

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Λίλη Παπαγιάννη (video+photo)

Σαν σήμερα, στις 12 Μαΐου 2015, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Λίλη Παπαγιάννη.

Η Λίλη Παπαγιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, απ’ όπου αποφοίτησε το 1958. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους. 
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1959, στην ταινία “Νταντά με το ζόρι”. Έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές (“Επειδή και δια ταύτα”, ΕΙΡΤ, 1972-73), όπως, επίσης, και σε θεατρικά έργα για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Μέχρι και το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 μέχρι το 1988, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο.

Το 1957 γνωρίστηκε και παντρεύτηκε τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη, με τον οποίο συγκρότησε θίασο το 1965.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από τους κριτικούς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1966, για την ερμηνεία του ρόλου της «Ειρήνης» στην πολυβραβευμένη ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου «Η Εκδρομή».

Φιλμογραφία
1959: Νταντά με το ζόρι
1960: Το μυστικό του κόκκινου μανδύα
1962: Το ταξίδι
1964: Η χαρτοπαίχτρα
1964: Οι φτωχοδιάβολοι
1964: Δεσποινίς Διευθυντής
1965: Μια τρελή, τρελή οικογένεια
1965: Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα
1966: Εκδρομή
1979: Παύλος Μελάς
1979: Η βαλίτσα του παπά

Με πληροφορίες από: wikipedia

Το Διαβάσαμε Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Λίλη Παπαγιάννη (video+photo)

Related posts

«Just the 2 of Us»: Η πιθανή αντικαταστάτρια της Άσπας Τσίνα (videos)

rularulina_xo0ks4zq

Ασημίνα Ουστάλλι: «Η πιο στενάχωρη κατάσταση που έχω αντιμετωπίσει» (video)

rularulina_xo0ks4zq

«Ενώπιος Ενωπίω»: Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχεται τον Γιώργο Θεοφάνους (photo)

rularulina_xo0ks4zq