Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Διαφορα
14 views 5 secs 0 Comment

Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα

rularulina_xo0ks4zq - 2 Δεκεμβρίου 2018

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Ένα… παιχνιδιάρικο πιάτο με πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις.

Υλικά

400γρ. γαρίδες καθαρισμένες
200γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
150γρ. μύδια (χωρίς κέλυφος)
3 πράσινες πιπεριές, σε λεπτές ροδέλες
3 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης), σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ούζο ή 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
250γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα καλαμαράκια σε νερό με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαραθούν κι αυτές προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το ούζο ή το κρασί και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, χωρίς να στεγνώσει.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις γαρίδες, τα μύδια και τα βρασμένα καλαμαράκια. Αφήνετε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και σβήνετε τη φωτιά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνετε ένα πλατύ πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος (όχι μεταλλικό) και στρώνετε μέσα το φαγητό. Σκορπάτε από πάνω τη φέτα και το μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία κρούστα. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό με φέτες καψαλισμένου ψωμιού αλειμμένες με λάδι και πασπαλισμένες με ρίγανη.

Tips

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα θαλασσινά της συνταγής με άλλα της αρεσκείας σας ή να αλλάξετε τη μεταξύ τους αναλογία. Πρέπει όμως να σιγουρευτείτε ότι ψήνονται όλα στον ίδιο χρόνο, αλλιώς βράζετε πρώτα τα πιο σκληρά θαλασσινά μόνα τους (καλαμάρια, χταπόδι, σουπιές) και μετά προσθέτετε τα μαλακά (γαρίδες, μύδια, κλπ).
* Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μύδια προτιμήστε τα πιο μικρά γιατί τα μεγάλα είναι πιο σκληρά.

Πηγή

The post Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα appeared first on LINE LIFE.

Πηγή Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα

Ετικέτες: 45

PREVIOUS

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Ριχάρδος…

NEXT

Στη Γαλλία γίνεται χαμός και τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος για να μην απαξιωθεί διεθνώς ο κλόουν των Rothschild που λέγεται Macron
Related Post
15 Αυγούστου 2018
Αλλάζουν τα δεδομένα για το ηφαίστειο της Σαντορίνης…
11 Αυγούστου 2021
Τουρκία: «Θερίζει» ο κορονοϊός – 26.000 κρούσματα σε 24 ώρες
22 Οκτωβρίου 2018
Ικανοποίηση για τους «80»…
23 Αυγούστου 2020
Ιόνια Οδός: Στις φλόγες λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιωάννινα – Αθήνα
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved