Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
179 views 3 secs 0 Comment

Πώς να φτιάξετε πεϊνιρλί βήμα-βήμα

katerina - 13 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Όταν «γνώρισα» τη σπουδαία Εύη Βουτσινά μέσα από τα βιβλία της, ο τρόπος που ξετύλιγε το κουβάρι για την ελληνική γαστρονομία και την ιστορία της με κέρδισε αμέσως και συνεχίζει να με επηρεάζει κάθε φορά που επιστρέφω στα βιβλία της. Όπως και η ίδια λέει, με ένα ζυμάρι και δυο υλικά είχες φαγητό. Η ζύμη του πεϊνιρλί είναι φτιαγμένη με μία από τις συνταγές της για ένα γιορτινό ψωμί. Είναι μια ζύμη πασπαρτού, για γλυκά και αλμυρά αρτοσκευάσματα, ήταν από τις πρώτες ζύμες που καταπιάστηκα και η πιο αγαπημένη μου.

Υλικά

  • Μερίδες: 4

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 200 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 12 γρ. μαγιά νωπή
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 230 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml χλιαρό γάλα
  • 45 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. γραβιέρα ή κασέρι
  • 100 γρ. τσαλαφούτι
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. σάλτσα κιμ

Για την επάλειψη:

1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα άλευρα και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και το
γάλα. Αφήνουμε 10΄ στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κατόπιν ξεκινάμε το ζύμωμα με γάντζο και προσθέτουμε το βούτυρο. Ζυμώνουμε για 5΄ μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική και ελαφρώς υγρή.

Βήμα 2

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη για 4΄ σε ζεστό σημείο, χωρίς ρεύμα αέρα, για να διπλασιαστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια, σε
αλευρωμένο πάγκο, και με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι σε οβάλ σχήμα με πάχος περίπου 0,5 εκ. Μεταφέρουμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε στις άκρες τριμμένη γραβιέρα, γυρίζουμε και κλείνουμε πιέζοντας, δηλαδή δημιουργούμε έναν κόθρο γεμιστό.

Βήμα 3

Τραβάμε τις 2 άκρες και τις στρίβουμε, δίνοντας στα πεϊνιρλί σχήμα «βαρκούλα». Ανακατεύουμε το τσαλαφούτι με το γάλα και γεμίζουμε τα πεϊνιρλί ή προσθέτουμε και τον κιμά. Πασπαλίζουμε κάθε πεϊνιρλί με όση γραβιέρα μας έχει περισσέψει. Ψήνουμε για 25΄ προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στο χαμηλότερη θέση του φούρνου. Όσο είναι ζεστά από τον φούρνο, τα αλείφουμε καλά με το μαλακό βούτυρο και σερβίρουμε.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Ετοιμάζουμε για του Αγίου Βαλεντίνου ένα δείπνο μόνο για δύο!

NEXT

5 εύκολα γλυκά των 2 υλικών για του Αγίου Βαλεντίνου!
Related Post
31 Ιανουαρίου 2023
Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά!
25 Ιανουαρίου 2023
Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα!
22 Μαρτίου 2023
Mπακαλιάρος μπουρδέτο από την Κέρκυρα!
5 Μαρτίου 2023
Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα για αρχάριους!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved