
Η ζέστη του καλοκαιριού μπορεί να είναι καταστροφική για το κρασί. Όταν οι θερμοκρασίες είναι ακραίες μπορεί να γυρίσετε σπίτι και να ανακαλύψετε ότι
έχει βγει το πώμα από το μπουκάλι κρασιού που σκοπεύατε να απολαύσετε και το κρασί έχει απαίσια γεύση. Όσο το κρασί θερμαίνεται τόσο αλλάζει η δομή των πρωτεινών του. Ουσιαστικά όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου μαγειρεύονται οι πρωτεΐνες λόγω ζέστης, και αυτό προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Ακόμα όμως κι αν δεν είναι ακραίες οι θερμοκρασίες, η θερμότητα θα βλάψει το κρασί σας με την πάροδο του χρόνου. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά προειδοποιητικά σημάδια που σας αποκαλύπτουν ότι το κρασί χάλασε από τη ζέστη.
ολόκληρο το άρθρο στο krasiagr.com
Κοινοποιήστε: