38.9 C
Αθήνα
1 Αυγούστου 2021
Kliktv.gr
Ελλαδα

Προφυλακιστέος ο πρώην ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες

iereas kaustiko ygro

Τι αναφέρει ο 37χρονος πρώην αρχιμανδρίτης στο υπόμνημα που κατέθεσε

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο πρώην ιερέας που έριξε χημικό υγρό κατά των μητροπολιτών, μελών του Συνοδικού Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε την καθαίρεση του για πειθαρχική υπόθεση.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης έκανε δεκτό το αίτημα του 37χρονου πρώην αρχιμανδρίτη για την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, που ζήτησε ο κατηγορούμενος επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας «ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι ψυχικά ασθενής και να αρθεί ο καταλογισμός της πράξης» .

Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος εννέα ατόμων, επτά μητροπολιτών, ενός αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα. Στο κατηγορητήριο σε βάρος του αναφέρεται πως ο 37χρονος προξένησε στα θύματα «κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο και επιδίωκες να επιφέρεις».

«Εντός της Ιεράς Μονής Ασωμάτων-Πετράκη, περί ώρα 19:15, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου, που συνεδρίαζε για την επικύρωση της απόφασης καθαίρεσης, έβγαλες από την τσάντα που έφερες μαζί σου, δυο φιάλες με καυστικό υγρό και με πρόθεση εκτόξευσες το περιεχόμενο τους προς το πρόσωπο, τον τράχηλο και τα άνω άκρα των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου και του αστυφύλακα ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία μέτρων τάξης στον ως άνω χώρο. Με τις ως άνω πράξεις σου προκάλεσες κίνδυνο ζωής, αποτέλεσμα το οποίο επιδίωκες, καθόσον το καυστικό υγρό εμφανίζει έντονη διαβρωτική των ιστών του ανθρωπίνου σώματος δράση, ενώ η εισπνοή των ατμών που προκαλεί, η επαφή του υγρού στο ανθρώπινο σώμα ή σε άλλα αντικείμενα, προκαλεί σοβαρές βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό, ο πρώην ιερέας αναφέρει πως «είμαι απόλυτα συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό» ενώ εκφράζει την αμέριστη συμπόνια του στους παθόντες και στους συγγενείς και τους οικείους τους.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ισχυρίζεται ο 37χρονος πρώην αρχιμανδρίτης, η υπόθεση για την οποία κρίθηκε αφορούσε καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα, ύψους 10.000 ευρώ, στην ενορία που υπηρετούσε «και όχι για ναρκωτικά όπως ψευδώς ειπώθηκε σε ΜΜΕ».

Ακόμα, φέρεται να αναφέρει πως η υπόθεση για μικροποσότητα ναρκωτικών που καταγγέλθηκε σε βάρος του το 2018 από συγκεκριμένους ιερωμένους, ήταν μία «σκευωρία που μου είχαν στήσει…επειδή γνώριζα πράγματα». Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η καταγγελία σε βάρος του είχε στόχο να μην καταγγείλει για παραπτώματα σχετικά με παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία που διέπρατταν πρώην ιερείς «με τις ευλογίες του μητροπολίτη».

Όπως σημειώνει, αγόρασε πριν ενάμιση μήνα, έναντι 45 ευρώ, το καυστικό υγρό από «μία ομάδα χημική» που βρήκε στο διαδίκτυο που τον διαβεβαίωσε πως η χρήση του είναι για αγρούς και χόρτα. Στόχος του ήταν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, να το χρησιμοποιήσει σε βάρος του εαυτού του «αν ήταν αρνητική η απόφαση του Συνοδικού δικαστηρίου…πάντα κακό στον εαυτό μου ήθελα να κάνω».

Όπως ισχυρίζεται, λοιπόν, όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση καθαίρεσης έβγαλε το υγρό «σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής και έριξα πρώτα σε εμένα… ύστερα θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα».

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να αναφέρει ο 37χρονος κατηγορούμενος, αισθάνθηκε μεγάλη αδικία στο πρόσωπο του «γιατί η Εκκλησία ήταν και είναι η ζωή μου και η διαφυγή μου από τα ψυχικά προβλήματα τα οποία με διακατέχουν από παιδί».

Διαβάστε ακόμα: Αγρίνιο: Υπέρ του ιερέα κατέθεσε η μητέρα των κοριτσιών που τον κατηγορούν για βιασμό

Το Διαβάσαμε Προφυλακιστέος ο πρώην ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες

Related posts

Ισραήλ: Ξεκινά τη χορήγηση 3ης δόσης Pfizer στους άνω των 60

rularulina_xo0ks4zq

Βέλγιο: Πλήρως εμβολιασμένο το 70,1% των ενηλίκων

rularulina_xo0ks4zq

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca ενάντια στη μετάλλαξη Δέλτα

rularulina_xo0ks4zq