Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
541 views 8 sec 0 Comment

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ζεστή ρυζοσαλάτα!

katerina - 13 Ιουλίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X

Οι χοιρινές μπριζόλες ψήνονται στο φούρνο με καρότα και συνοδεύονται ιδανικά με μια ρυζοσαλάτα με κινόα.

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες, με κόκκαλο
  • 1 κουτ. σούπας. καυτερή πάστα harissa
  • 1 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού + μερικές φέτες για το σερβίρισμα
  • 1½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 καρότα σε διαγώνιες φέτες πάχους 5 χιλ.
  • 1½ κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 440 γρ. μιξ καστανό ρύζι με κινόα (στα σούπερ μάρκετ), βρασμένο
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 320 γρ. φασολάκια βρασμένα, σουρωμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ετοιμάζουμε μια μαρινάδα ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ την πάστα harissa με το μέλι και τον μισό χυμό λεμονιού. Αλατίζουμε καλά τις μπριζόλες και τις ρίχνουμε στο μπολ αλείφοντάς καλά με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 15΄ ή αν υπάρχει χρόνος για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε καλά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος που μπαίνει και στον φούρνο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα καρότα για 10΄ μέχρι να χρυσίσουν. Aλατίζουμε, ανακατεύουμε μέσα τους σπόρους κύμινο και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 20΄ μέχρι τα καρότα να ψηθούν καλά και να πάρουν σκούρο χρώμα. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Εναλλακτικά ψήνουμε σε ταψί αν δεν έχουμε πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά – δεν θέλουμε να κάψει πολύ. Τοποθετούμε τις μπριζόλες με μια λαβίδα και τις ψήνουμε για 6΄-8΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να σταθούν.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε τους σπόρους κύμινο με τα ψημένα καρότα, τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι.

Βήμα 6

Μοιράζουμε το βρασμένο μιξ ρυζιού σε 4 πιάτα, κατόπιν τις μπριζόλες και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και φασολάκια.

Φωτογραφίες: James Lee- Styling: Faye Wears- Food Styling: Troy Willis

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Ψητό κοτόπουλο με μπίρα, πατάτες και κεφαλοτύρι!

NEXT

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και αυγολέμονο με σαφράν!
Related Post
11 Ιανουαρίου 2024
Ρεβιθάδα με πράσα και μελωμένη πανσέτα!
16 Ιανουαρίου 2024
Χορτόσουπα με λευκά φασόλια!
23 Οκτωβρίου 2023
Νιόκι με σπανάκι και ροκφόρ!
6 Ιουνίου 2023
Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα έτοιμα σε 15 λεπτά
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved