Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
181 views 3 secs 0 Comment

Πατατοκροκέτες με μοτσαρέλα!

katerina - 17 Ιουνίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Φτιάχνουμε πεντανόστιμες κροκέτες από πουρέ πατάτας με μοτσαρέλα.

Υλικά

Μερίδες:6-8

  • 2 συσκευασίες Πουρέ Πατάτας
  • 400 ml γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
  • 400 ml νερό
  • 2 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 αυγά
  • ½ φλ. τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις  
  • 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Tips

Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές με σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, το λιωμένο βούτυρο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε τα 2 αυγά και το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και ανακατεύουμε καλά τον πουρέ. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε τα χέρια μας με μπόλικο αλεύρι και παίρνουμε 1 κουτ. σούπας από το μείγμα του πουρέ. Την πλάθουμε σε μπάλα και τη ρολάρουμε στις παλάμες μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Βήμα 3

Απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε καλά το τρίτο αυγό. Βυθίζουμε τις κροκέτες πρώτα στο αυγό φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές και μετά τις κυλάμε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας και πάλι να καλυφθούν γύρω γύρω. Τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί ή δίσκο, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι να σφίξουν καλά.

Βήμα 4

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μερικές κροκέτες, μέχρι να γεμίσει το τηγάνι αλλά να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Τηγανίζουμε για 3 -5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω και να γίνουν τραγανές. Με τρυπητή κουτάλα, τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Cheesecake με παγωτό καϊμάκι και ζελέ λεμόνι!

NEXT

Banoffee
Related Post
21 Φεβρουαρίου 2023
Τυρομπουγατσάκια με πετιμέζι!
21 Ιανουαρίου 2023
Hot Toddy: Το ζεστό κοκτέιλ, που κάνει καλό και στο κρυολόγημα!
19 Ιουνίου 2023
Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα!
5 Ιουλίου 2023
Cube croissant: Τα τετράγωνα κρουασάν που έχουν γίνει viral
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved