
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το πιο νόστιμο επιδόρπιο με τσουρέκι έτοιμο σε 15′
Περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα και δεν ξέρετε πώς να το αξιοποίησετε; Από το να πετάξετε το πιο νόστιμο πασχαλινό έδεσμα, υπάρχουν «νόστιμες» λύσεις για να το αξιοποιήσετε, όπως η συνταγή που ακολουθεί, που θα λατρέψει όποιος τη δοκιμάσει.
Δείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για γρήγορο επιδόρπιο με τσουρέκι:
- 300 γρ. τσουρέκι, που έχει περισσέψει
- 2 κ.σ. κοφτές βούτυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 1 αυγό, μεσαίο
- 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 2 μπανάνες
- 100 γρ. φουντούκια
Για το σερβίρισμα
- παγωτό καραμέλα
- δυόσμο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια και το μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αυγό, τους κρόκους αυγών, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε το μισό τσουρέκι σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. στρωμένη με λαδόκολλα.
- Το υπόλοιπο τσουρέκι το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ για να μουλιάσει.
- Στη φόρμα προσθέτουμε κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες, φουντούκια χοντροκομμένα, το τσουρέκι από το μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα που έχει περισσέψει.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα, τη μπανάνα και τα υπόλοιπα φουντούκια.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Ελέγχουμε το γλυκό και αν χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160ºC και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε το γλυκό και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε με παγωτό και δυόσμο.
Πηγή: akispetretzikis.com
Κοινοποιήστε: