Kliktv.gr
Ελλαδα

Παπαχαραλάμπους- Αναστασοπούλου- Δροσάκη κατήγγειλαν στο ΣΕΗ διάσημο ηθοποιό-σκηνοθέτη

papaxaralabous drosaki anastasopoulou

Πληροφορίες θέλουν 14 συναδέλφους τους να τις στηρίζουν στα όσα καταγγέλλουν

Καταγγελία στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη έκαναν η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη.

Οι τρεις ηθοποιοί καταγράφουν στο επίσημο έγγραφο, το οποίο έχει πρωτοκολληθεί και παρουσιάστηκε από το Mega, τα όσα βίωσαν ενώ συνεργάζονταν με τον εν λόγω ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Πιο συγκεκριμένα, τον κατηγορούν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακό εκφοβισμό.

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

«Ο καταγγελλόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου. Και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με, προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφθανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου, αφού ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε αποδείξει με τις πράξεις του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία της, σημειώνοντας πως το συμβάν έλαβε χώρα, όταν ήταν 24 ετών, σε θεατρική παράσταση.

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής “Πάμε Δανάη” μετέφεραν κάποια ακόμα δεδομένα από την καταγγελία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, αναφέροντας πως κάθε φορά που κάποιος δικός της άνθρωπος βρισκόταν στο θέατρο, σε μια σκηνή φιλιού της παράστασης ο καταγγελλόμενος χρησιμοποιούσε βία, με το κοινό να αντιδρά με επιφώνημα απέχθειας.

Σημείωσαν ακόμα πως η ηθοποιός περιγράφει ότι κάθε φορά που βρισκόταν ειδικά ο τότε σύντροφός της στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος την έπιανε σε διάφορα μέρη του σώματός της, δίνοντας με ακόμη μεγαλύτερο πάθος αυτά τα πιεστικά φιλιά.

Στην καταγγελία της η ηθοποιός σημειώνει ακόμη ότι όταν απευθύνθηκε στον παραγωγό, εκείνος δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη η αντικατάσταση, αλλά παρ’ όλα αυτά αν ήθελε να φύγει θα το καταλάβαινε.

Λένα Δροσάκη

«Το 2007, όταν ήταν 24 ετών φοιτήτρια, επισκέφθηκαν τα γυρίσματα γνωστής τηλεοπτικής σειράς όπου πρωταγωνιστούσε ο καταγγελλόμενος. Την ξεχώρισε και άρχισε να την προσεγγίζει, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, “με έναν τρόπο άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά, να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια τις εξετάσεις του υπουργείου”».

Ο Άρης Καβατζίκης περιγράφει τα όσα καταγγέλλει η ηθοποιός: «Την ημέρα που η Λένα βρισκόταν στο Θέατρο Τέχνης στην οδό Φρυνίχου για τις εξετάσεις του υπουργείου, τον είδε απέναντί της. ”Πάγωσα, δεν περίμενα ότι θα φθάσει σε αυτό το σημείο. Όταν έφθασε η σειρά μου και ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της κριτικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια, συνομιλώντας θερμά με τα μέλη της. Όταν γύρισε να δει εμένα πάνω στη σκηνή, έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση που σημαίνει “είδες που στα έλεγα;”. Δεν πέρασα στις εξετάσεις του υπουργείου, αν και θέλω να είμαι απολύτως σαφής: δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελλόμενου ή στο γεγονός ότι η απόδοσή μου δεν ήταν η επιθυμητή κυρίως λόγω της ταραχής που μου είχε προκαλέσει”».

Σε άλλο σημείο της εκπομπής έγινε αναφορά σε άλλο απόσπασμα της καταγγελίας σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα το 2018 στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη, όταν την κάλεσαν να παίξει στο έργο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές». «Η Λένα Δροσάκη θεωρεί ότι όλα έχουν περάσει, ενημερώνει την κυρία Δανδουλάκη, πείθεται και μένει στην παράσταση», σημείωσαν στην εκπομπή έχοντας διαβάσει την καταγγελία της ηθοποιού και στη συνέχεια μετέφεραν αποσπάσματα: «Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, τα περιστατικά συνέβαιναν κάποιες φορές κατ’ ιδίαν, κάποιες φορές ενώπιον όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της, όταν μια μέρα επιτέθηκε λεκτικά και χωρίς κανένα λόγο με απίστευτη ένταση σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διεκόπη και η Κάτια Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Η πρώτη της γνωριμία με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη ήταν το 2008, όταν ήταν 25 ετών και είχε μόλις τελειώσει το Θέατρο Τέχνης και πήγε σε μια οντισιόν, σε μια συνάντηση για συνεργασία.

«Ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο θέατρο στο οποίο εργαζόταν και ήταν θιασάρχης. Όταν έφθασα στο θέατρο, ο καταγγελλόμενος με υποδέχθηκε, μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο θέατρο, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Κλείδωσε το καμαρίνι και άρχισα να αισθάνομαι άβολα», αναφέρεται στην καταγγελία σύμφωνα με το Mega.

Στη συνέχεια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου «περιγράφει προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ότι βίωσε παράξενες και οριακές συμπεριφορές από τον καταγγελλόμενο, όπως “απότομα ξεσπάσματα οργής, λεκτικές προσβολές και άλλα. Όταν καταλάβαινε ότι αισθανόμουν άβολα, μάλλον αυτό τον εξίταρε περισσότερο”».

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψαν στην εκπομπή με βάση την καταγγελία, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κάποια στιγμή συνεργάστηκε στο θέατρο το 2010 με τον καταγγελλόμενο, αφού είχε λάβει διαβεβαιώσεις και από το περιβάλλον του, όταν και πάλι ο καταγγελλόμενος προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Διαβάστε ακόμα: Απόστολος Γκλέτσος: Πάτησα κι εγώ τα όρια του θύτη σε δύο περιπτώσεις [βίντεο]

Το Διαβάσαμε Παπαχαραλάμπους- Αναστασοπούλου- Δροσάκη κατήγγειλαν στο ΣΕΗ διάσημο ηθοποιό-σκηνοθέτη

Related posts

Επαγγελματίας gamer ετών…8: Κέρδισε 27.500 ευρώ παίζοντας Fortnite [φωτο]

rularulina_xo0ks4zq

Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα Κουφοντίνα για διακοπή ή αναβολή έκτισης της ποινής

rularulina_xo0ks4zq

Τουρκία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο [βίντεο]

rularulina_xo0ks4zq