Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
331 views 6 secs 0 Comment

Πέννες με χταπόδι και σκόρδο

katerina - 2 Μαρτίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Μια συνταγή με ελάχιστα υλικά που βασίζεται στη γευστική αντίθεση τριών έντονων γευστικά στοιχείων: του νόστιμου χταποδιού με το ζουμί του ως κύριο υλικό, που πλαισιώνεται από πικάντικο μπούκοβο και αλανιάρικο σκόρδο, πάνω σε μια βάση από μειλίχια ζυμαρικά που σε βοηθούν να ισορροπήσεις τις εντάσεις.

Υλικά

  • Mερίδες: 4  
  • 500 γρ. φρέσκιες πέννες
  • 1 χταπόδι 700 γρ.
  • 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 200 ml καυτό νερό
  • 50 ml  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το χταπόδι:Καθαρίζετε το χταπόδι και το βάζετε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε ελάχιστη ένταση και με το καπάκι κλειστό, για να βράσει στα ζουμιά που θα βγάλει. Στο δεκάλεπτο γυρίστε το απ’ την άλλη και στα 20’ προσθέστε 200 μλ. καυτό νερό να συμπληρώσετε τα υγρά. Αφήστε το να βράσει περίπου 40-50 λεπτά σ’ αυτή τη ποσότητα. Αφαιρέστε το να κρυώσει, κόψτε το σε λεπτές ροδέλες και αφήστε το σε ένα πιάτο. Κρατήστε παράλληλα ξεχωριστά και το ζουμί που έχει μείνει στη κατσαρόλα.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αφού έιναι έτοιμο το χταπόδι, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή ταβά, ρίξτε το ελαιόλαδο να κάψει σε μεσαία ένταση και προσθέστε το μπούκοβο και τις ροδέλες του σκόρδου να πάρουν χρώμα. Τα ανακατεύετε και τα γυρνάτε για 1-2 λεπτά και τις αφαιρείτε προσεκτικά από το σκεύος σε ένα πιάτο ή μπολ με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν.

Βήμα 3

Αυξήστε την ένταση και προσθέστε το ψιλοκομμένο χταπόδι σοτάροντάς το για 4-5 λεπτά και ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέστε το κρασί και το μωβ υγρό απ’ τη κατσαρόλα που έβρασε το χταπόδι. Αφού πάρουν βράση, χαμηλώστε την ένταση και μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και ν αρχίσει να δένει.

Βήμα 4

Ετοιμάστε τις πέννες: Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τουλάχιστον 5 λίτρα νερό και αφού πάρει βράση το αλατίζετε με μια κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι (το χταπόδι ενδέχεται να είναι αλμυρό, οπότε προσοχή). Τότε ρίχνετε τα ζυμαρικά που θα βγάλετε μισό λεπτό πριν τον ενδεδειγμένο χρόνο.

Βήμα 5

Αναμείξτε τα υλικά: Ρίξτε τις πέννες στη κατσαρόλα με τη σάλτσα χταποδιού, ρίξτε από πάνω το σοταρισμένο σκόρδο και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα και βέβαια μη προσθέσετε τριμμένο τυρί, γιατί δεν πάει καθόλου.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο!

NEXT

Φακές γιαχνί με πατάτες και καρότα!
Related Post
28 Φεβρουαρίου 2023
Θράψαλο κεμπάπ!
22 Μαΐου 2016
Φλαούνες από την Κύπρο !!!
20 Φεβρουαρίου 2023
Φασολάδα λεμονάτη με πιπεριές και πράσα!
1 Μαρτίου 2023
Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved