
Αν λατρεύεις τις μελιτζάνες και θέλεις ένα εύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο ζυμαρικών, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα! Οι πένες αγκαλιάζουν υπέροχα τη βελούδινη σάλτσα μελιτζάνας, που συνδυάζει ντομάτα, σκόρδο και αρωματικά βότανα για ένα αποτέλεσμα γεμάτο μεσογειακή νοστιμιά. Ιδανική για καθημερινό τραπέζι ή για όταν θες κάτι comfort αλλά και ελαφρύ!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4
Πένες σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνας -Υλικά
-
400 γρ. πένες
-
2 μέτριες μελιτζάνες (κομμένες σε κύβους)
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
-
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ (ή φρέσκες ντομάτες τριμμένες)
-
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
Μια χούφτα φρέσκος βασιλικός (ή μαϊντανός)
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
(Προαιρετικά) τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
-
Ετοιμάζεις τις μελιτζάνες:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τις μελιτζάνες για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Τις βγάζεις και τις αφήνεις σε απορροφητικό χαρτί. -
Φτιάχνεις τη σάλτσα:
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρεις το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει (προσοχή να μην καεί!). Ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνεις τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει. -
Συνδυάζεις:
Προσθέτεις τις μελιτζάνες στη σάλτσα και ανακατεύεις απαλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτεις λίγο νερό από τα ζυμαρικά. -
Βράζεις τις πένες:
Εν τω μεταξύ, βράζεις τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάς λίγο από το νερό του βρασίματος και στραγγίζεις τα ζυμαρικά. -
Τελική πινελιά:
Ρίχνεις τις πένες μέσα στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά. Αν χρειάζεται, προσθέτεις λίγο από το νερό που κράτησες για να δέσει καλύτερα η σάλτσα. Πασπαλίζεις με φρέσκο βασιλικό (ή μαϊντανό) και προαιρετικά με τυρί. -
Σερβίρεις:
Σερβίρεις τις πένες ζεστές, με επιπλέον βασιλικό και τυρί αν θες.
Κοινοποιήστε: