17.4 C
Αθήνα
26 Σεπτεμβρίου 2022
Kliktv.gr
Lifestyle

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης (video)

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης. Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Καθώς οδηγώ προς την Επίδαυρο, ένα θλιβερό νέο ήρθε για έναν πολύ καλό συνάδελφό μας, που “έφυγε” δυστυχώς… Και ο Γιώργος Μάζης δεν είναι πια ανάμεσά μας… ένας πολύ καλός μου φίλος, που μαζί του ξεκίνησα την ιστορία της μεταγλώττισης και συνεργαστήκαμε πολλές φορές μαζί στο θέατρο. Καλό ταξίδι Γιώργο μου», έγραψε στο Facebook o Σπύρος Μπιμπίλας, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο Γιώργος Μάζης γεννήθηκε το 1938 στην Ελευσίνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.
Είχε λάβει μέρος – λόγω της πολύ σοβαρής και βαριάς φωνής του – σε πολλές ξένες παιδικές ταινίες και σειρές (”Κάντυ-Κάντυ”, ”Η πεντάμορφη και το τέρας”, ”Ρομπέν των δασών”, ”Καρουζέλ”, “Ο πολυάσχολος κόσμος του Ρίτσαρντ Σκάρυ”, “Sailor Moon”, ”Ποντικομικρούλης 2′ ‘κλπ). Επίσης, είχε πολύ αξιόλογη καριέρα στο θέατρο.
Παντρεύτηκε τη δεκαετία του ’70 με την ηθοποιό Ελπίδα Μπραουδάκη (απεβίωσε στις 7 Ιουλίου 2021), αλλά χώρισαν λίγα χρόνια αργότερα. 
Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έπαιξε ή έκανε guest:
• Η πρώτη γραμμή- 1971, ΕΙΡΤ
• Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο – 1972, ΕΙΡΤ
• Αvαμορφωτήριον – 1973, ΥΕΝΕΔ
• Φωτεινή Ζάρκου – 1975, ΥΕΝΕΔ
• Μια φορά κι έναν καιρό: Η Μαρουδιώ η ζαχαρένια1976, ΕΡΤ
• Μια φορά κι έναν καιρό: Ο πέτρινος τοίχος1977, ΕΡΤ
• Χαμένος παράδεισος – 1977, ΥΕΝΕΔ
• Τυχεροί και άτυχοι – 1979, ΥΕΝΕΔ
• Ρoμαvτικές ιστορίες: Με τιμή και αγάπη – 1981, ΥΕΝΕΔ
• Ορκιστείτε παρακαλώ – 1982, ΥΕΝΕΔ
• Ορκιστείτε παρακαλώ: Ο άγιος του γυρολόγου – 1982, ΕΡΤ2
• Καφενείο Εμιγκρέκ- 1986, ΕΡΤ2
• Μικρές αγγελίες – 1985, ΕΡΤ2
Φιλμογραφία
• Ματωμένα στέφανα (1961)
• Λίγο πριν ξημερώσει (1963)
• Μέχρι το πλοίο (1966)
• Εμείς οι αμαρτωλoί (1966)
• Τα δύο πόδια σ’ ένα… παπούτσι! (1967)
• Μια κυρία στα μπουζούκια (1968)
• Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)
• Αγωνία (1969)
• Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
• Ο εχθρός του λαού (1972)
• Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973)
• Ο θίασος (1975)
• Άννα Λουκάστα (1977)
• Ρoμαvτικό σημείωμα (1978)
• Η βίλα των oργiωv (1987)
• Στρέλλα (2008)
• Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός (2010)
Δείτε στο βίντεο:
• αποσπάσματα από τις μεταγλωττίσεις στα κινούμενα σχέδια «Sailor Moon» και «Ο πολυάσχολος κόσμος του Ρίτσαρντ Σκάρυ»,

• από το 2:54 και μετά αποσπάσματα από την ταινία «Στρέλλα» και τη θεατρική παράσταση «Οι περιθωριακοί».
Με πληροφορίες από: Greekactor (Έλληνες – Ελληνίδες ηθοποιοί) – Retrodb

Το Διαβάσαμε Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης (video)

Related posts

Δ. Νομικού: «Ο ΑΝΤ1 σεβάστηκε την επιθυμία μου να αποχωρήσω από το Πρωινό – Η ευγένεια είναι δύναμη και όχι αδυναμία» (photo)

rularulina_xo0ks4zq

Η Δούκισσα Νομικού αποχώρησε από το «Πρωινό» – Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 (video)

rularulina_xo0ks4zq

Οδηγός ταξί παρέσυρε αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Ακτίου (video)

rularulina_xo0ks4zq
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com