23.5 C
Αθήνα
22 Σεπτεμβρίου 2021
Kliktv.gr
Lifestyle

Πέθανε ο Ανέστης Βλάχος (videos+photo)

Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, ο Ανέστης Βλάχος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πριν λίγο καιρό, η οικογένειά του είχε ανακοινώσει ότι ο αγαπημένος ηθοποιός είχε ταλαιπωρηθεί αρχικά από ουρολοίμωξη, που του προκάλεσε πυρετό. Επίσης, επιδεινώθηκε η καρδιακή ανεπάρκεια, από την οποία έπασχε τα τελευταία χρόνια.
Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από το γιο του Ηρακλή, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Να την προσέχεις την μαμά σε παρακαλώ εκεί που πας Πατέρα, βρες και την Σοφία μας και να με περιμένετε, σας αγαπώ όλους τόσο πολύ… ❤️ Αντίο μπαμπά… Καλό ταξίδι».
Ανέστης Βλάχος
Ο ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης ήταν διάσημος για τις ερμηνείες του σε ρόλους «κακών».
Όπως αναφέρει η wikipedia, ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από πολύ φτωχούς γονείς, οι οποίοι ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα (Καλλιθέα) το 1946.
Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο και άλλους.
Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.
Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κoρίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» κι από κει και πέρα ερμήνευσε πάντα δεύτερους ρόλους, ενσαρκώνοντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» – «κακού».
Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας». 
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση, με την οποία απέκτησε μία κόρη, την Έλλη. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη απέκτησε έναν γιο, τον Ηρακλή, που του χάρισε έναν εγγονό, τον Ανέστη Βλάχο Junior.
Ήταν κουμπάροι με τον Νίκο Ξανθόπουλο (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος και βάπτισε το γιο του). Ήταν αχώριστος φίλος με τον αείμνηστο Γιώργο Φούντα.
Είχε τιμηθεί με τα εξής βραβεία:
• Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο.
• Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Θέου Δήμου «Κιέριον».
• Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονικής – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινια του Πάνου Γλυκοφρύδη «Λάμψη στα μάτια».
• Διεθνές Φεστιβάλ Τυνησίας – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».
• Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου – Χρυσή Άρκτος για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».
Φιλμογραφία
• Μαγική πόλις (1955)
• Το κoρίτσι με τα μαύρα (1956) [Μήτσος]
• Αγιούπα, Το κoρίτσι του κάμπου (1957) [Τώνης]
• Για το ψωμί και τον έpωτα / Συννεφιασμένη Κυριακή (1957) [Δημήτρης]
• Οι Παράνομοι (1958)
• Κρυστάλλω (1959) [Φωτάκης]
• Μια ξένη πέρασε (1959)
• Το ποτάμι (1960)
• Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
• Μαλάμω (1960)
• Η κατάρα της μάνας / Η υπόσχεση (1961) [Ανέστης]
• Μυρτιά (1961) [Ανέστης]
• Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961)
• Ο αλήτης του λιμανιού (aka Το σπίτι της ηδονής) (1961)
• Μην εpωτεύεσαι το Σάββατο (1962)
• Οι επικίνδυνοι (1962) 
• Η Ωραία της Ρούμελης (1962) [Πάνος] 
• Το τεμπελόσκυλο (1963) [Ανέστης]
• Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
• Φυγή (1963)
• Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963) [Erster Hirte]
• Διωγμός (1964) [Μιχάλης]
• Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
• Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)
• Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
• Απαγωγή (1964)
• Ο γυρισμός της μάνας (1964)
• Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
• Η γέφυρα της ευτυχίας (1964)
• Ανεμοστρόβιλος (1964)
• Λόλα (1964) [Ρέλιας]
• Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [Μένιος]
• Η μοίρα του αθώου (1965)
• Όχι, κύριε Τζόνσον (1965) [Αλέκος]
• Φτωχός εκατομμυριούχος (1965) [κλητήρας]
• Με τη λάμψη στα μάτια (1966) [Γιώργης Ντάκας]
• Οι ασυνείδητοι (1966) [Ανέστης Λέπουρας]
• Οι κολασμένοι [Στράτος] (1966)
• Ο φόβος (1966) [Ανέστης Κανάλης]
• Επιχείρησις Δούρειος Ίππος (1966)
• Ο κατατρεγμένος (1966) [Βαγγέλης Γάτος] 
• Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας (1966) [Πολ]
• Πόθοι στον καταραμένο βάλτο (1966) [Νικήτας] 
• Σκλάβοι της μοίρας (1966) [Παύλος]
• Ματωμένη γη (1967) [Πάνος]
• Η κοινωνία μας αδίκησε (1967) [Φρίξος]
• Η γόησσα (1967) [Πέτρος]
• Αγρια πάθη (1967) [Βλάσης]
• Κατάσκοποι στο Σαρωνικό (1968)
• Η καρδιά ενός αλήτη (1968) [Ανέστης]
• Αργυρώ, η προδομένη τσελιγκοπούλα (1968)
• Ένας κλέφτης με φιλότιμο (1968)
• Κιέριον (1968) [Έμος Βαγενάς]
• Ξεριζωμένη γενιά (1968) [Λουκάς]
• Βαριά κατάρα ο διχασμός (1968)
• Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Ανέστης Ρούβης]
• Για την τιμή και για τον έpωτα (1969) [Παναγής]
• Η σφραγίδα του Θεού (1969) [Παναγής]
• Ληστεία στην Αθήνα (1969)
• Μαριώ, η κατατρεγμένη βοσκοπούλα (1969)
• Αδούλωτη ράτσα (1969) [Ανέστης]
• Ο Νταβέλης (1969)
• Η μεγάλη Ανάσταση (1969) [Παντελής] 
• Αδιέξοδο (1970) [Βασίλης]
• Αννιώ, η Τσελιγγοπούλα της κατάρας (1971)
• Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά (1971) [Καρατζάι]
• Epωτομανείς (1971) [Βασίλης]
• Η κραυγή της αλήθειας (1971)
• Οι κολασμένοι του σeξ (1974)
• Έξι διεστραμμένες ζητούν δολοφόνο (1976) [Γιώργος]
• Στο δρόμο του Λαμόρε (1979)
• Ο φαλακρός μαθητής (1979) [Καραντούφας]
• Έξοδος κινδύνου (1980) [«Βλογιοκομμένος»]
• Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980) [Ανδρέας Κούμαρης]
• Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Απόστολος]
• Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980) [εφοριακός]
• Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
• Έξοδος κινδύνου (1980)
• Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Γιάγκος]
• Ο σeξοκυνηγός (1981) [αγροφύλακας]
• Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια (1981)
• Ο ρεπόρτερ (1982)
• Πανικός στα σχολεία (1982) [Μάρκος Αυγέρης]
• Αυτόπτης μάρτυς (1993) 
• Με τον Ορφέα τον Αύγουστο (1995) [Ηλίας]
• Lilly’s Story (2002)
• Η σκόνη που πέφτει… (2004) [Χρηστίδης]
• Μοιραία σχέση (2009) [ντετέκτιβ]
• Δεμένη κόκκινη κλωστή (2011)
Σειρές που είχε παίξει
• Όταν ήμουν δάσκαλος (1993) ΕΤ1
• Αστυνομικές ιστορίες (1973) ΥΕΝΕΔ
• Αυτόπτης μάρτυς (1996) ΕΤ1
• Εν Αθήναις (1976) ΕΡΤ
• Εύθυμες ιστορίες (1977) ΕΡΤ
• Η Θέμις έχει κέφια (1975) ΕΙΡΤ
• Η επιστροφή του σκιάχτρου (1987) ΕΡΤ
• Η κραυγή των λύκων (1981) ΥΕΝΕΔ
• Η λάμψη (1991) ΑΝΤ1
• Η τελευταία άνοιξη (1973) ΥΕΝΕΔ
• Καρυωτάκης (2009) ΕΤ1
• Καταδίωξη (1977) ΥΕΝΕΔ
• Κρυφά μονοπάτια (2005) ΑΝΤ1
• Λέσχη μυστηρίου (1976) ΕΡΤ
• Ο ζητιάνος (1982) ΥΕΝΕΔ
• Ο θησαυρός της Αγγελίνας (2005) ΝΕΤ
• Ο καρχαρίας και τα εννιά κύματα (1983) ΕΡΤ2 
• Ο μεγάλος ξεσηκωμός (1977) ΥΕΝΕΔ
• Ο πρίγκιπας (1996) ΕΤ1
• Στα βήματα της ελπίδας (1976) ΥΕΝΕΔ
• Τα παιδιά της γειτονιάς (1999) ΕΤ1
• Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα (1980) ΕΡΤ
• Ταύρος με Τοξότη: Για τον Μήτσο… (1994) ΑΝΤ1
• Το μυστικό του άσπρου βράχου (1982) ΥΕΝΕΔ
Πληροφορίες από: wikipedia

Το Διαβάσαμε Πέθανε ο Ανέστης Βλάχος (videos+photo)

Related posts

Η ενόχληση του Λευτέρη Γκιωνάκη για αφιέρωμα στον παππού του (video)

rularulina_xo0ks4zq

Ε. Ρουμελιώτη για την υιοθεσία που δεν ολοκληρώθηκε: «Αυτό το παιδί θα είναι για πάντα μέσα μου» (video)

rularulina_xo0ks4zq

Η ομιλία του Μητσοτάκη στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας (video)

rularulina_xo0ks4zq