
Κι όμως υπάρχει απάντηση στο ερώτημα
Ίσως σας έχει απασχολήσει, ίσως πάλι όχι, γιατί προφανώς υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα.
Ποιο είναι αυτό το βαθυστόχαστο ερώτημα; Πώς κρεμάμε το χαρτί υγείας, στο μπάνιο, αν δηλαδή δηλαδή η ελεύθερη άκρη του θα πρέπει να είναι από την επάνω πλευρά ή από την κάτω. Κάποιοι το πηγαίνουν ακόμα πιο μακριά με σημάδια εμμονής, αφού μπορεί σε σπίτια όπου επισκέπτονται να γυρίσουν το ρολό κατά την δική τους κρίση.
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι απλώς μια ασήμαντη προτίμηση. Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας και τον άνθρωπο που εφηύρε το ρολό χαρτιού υγείας, υπάρχει στην πραγματικότητα ένας «σωστός» τρόπος για να κρεμάσετε χαρτί υγείας.
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να κρεμάσετε ένα ρολό χαρτιού υγείας;
«Ένα κλειδί για τη διατήρηση μιας υγιεινής τουαλέτας είναι η ελαχιστοποίηση της επαφής μεταξύ ανθρώπων και επιφανειών», δήλωσε ο Δρ Christian Moro, αναπληρωτής καθηγητής επιστημών υγείας και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Bond στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. “Ανάλογα με τον τύπο της θήκης, [το κρέμασμα του χαρτιού υγείας “πάνω”] συχνά μειώνει την πιθανότητα ότι ένας χρήστης θα αγγίξει τον τοίχο πίσω όταν πιάνει το χαρτί, αφήνοντας μικρόβια πίσω σε αυτήν την επιφάνεια που μπορούν να εξαπλωθούν στον επόμενο χρήστη”.
Φανταστείτε το: Πιάνοντας την άκρη του χαρτιού υγείας όταν είναι κρεμασμένο “πάνω” σημαίνει ότι αγγίζετε μόνο το μέρος του χαρτιού υγείας που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Όταν είναι “κάτω”, μερικές φορές πρέπει να το αναζητήσετε ή να ξύσετε τα δάχτυλά σας στον τοίχο για να αρπάξετε το χαλαρό άκρο. Εκτός από ό, τι μπορεί να είναι ήδη στα χέρια των ανθρώπων, σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που σκουπίζουν δύο φορές, ενδεχομένως μεταφέροντας φρέσκα περιττώματα ή άλλα βακτήρια στον τοίχο στο δεύτερο πέρασμα, τα οποία στη συνέχεια συλλέγονται από άλλους ανθρώπους που αγγίζουν ακούσια στη συνέχεια αυτόν τον τοίχο.
Εξάλλου, το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ρολό χαρτιού υγείας, που εκδόθηκε το 1891, δείχνει σαφώς τη θέση “πάνω”.
Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Wheeler, το διάτρητο χαρτί υγείας κρέμεται σε ρολό στη θέση “over”. Σύμφωνα με τα λόγια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, τα φύλλα της είναι «μερικώς διαχωρισμένα, έχοντας τα σημεία προσάρτησής τους διατεταγμένα με νέο τρόπο, όπου κάθε φύλλο θα διαχωριστεί εύκολα από τη σειρά καθώς τραβιέται από το ρολό, δεν υπάρχει στρωμνή και έτσι αποτρέπεται οποιαδήποτε σπατάλη χαρτιού».
Οι εξαιρέσεις στον κανόνα «πάνω». Γάτες και παιδιά. Το βρίσκουν διασκεδαστικό να ξετυλίγουν το ρολό «πάνω», ενώ το «κάτω» συνήθως τους αποθαρρύνει.
Κοινοποιήστε: