24.8 C
Αθήνα
8 Αυγούστου 2020
Kliktv.gr
Διαφορα

Ο ΡΑΒΙΝΟΣ KANIEVSKY ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ: «Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»


Στο βιβλίο του Siach Nechama (Discourse of Comfort), ο Ραβίνος Chaim Kanievsky γράφει ότι ο Μεσσίας ζει και είναι μαζί μας τώρα, και η λύτρωση είναι έτοιμη και περιμένει. Όταν το αξίζει το Ισραήλ. Ο Μεσσίας θα αποκαλυφθεί και θα τους λυτρώσει αμέσως.

Ραβίνος Chaim Kanievsky. (Φωτογραφία: Yaakov Naumi / Flash90)

Η νέα ανακοίνωση του ραβίνου εξηγήθηκε στον ιστότοπο της εβραϊκής γλώσσας, Hidabroot . Ως εξήγηση, ο Ραβίνος Kanievsky ανέφερε τα λόγια του Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ στο Tractate Brachot (2: 4) και του Midrash Rabbah για το Βιβλίο των Θρήνων (Κεφάλαιο 1), όπου αναφέρεται ότι την ημέρα της καταστροφής του Ναού, το ένατο του Av, γεννήθηκε ο Μεσσίας του Ισραήλ.

«Φαίνεται ότι αυτό που ήθελαν να πουν οι σοφοί ήταν ότι παρόλο που ο Ναός καταστράφηκε, η λύτρωση υπάρχει παντού. Ο Μεσσίας είναι ζωντανός μαζί μας και περνά σε κάθε γενιά σε ένα άλλο σώμα », έγραψε ο Ραβίνος Κανέφσκι, προσθέτοντας:« Και αυτό είναι το μήνυμα: ότι δεν πρέπει ποτέ να απελπιστείτε γιατί η λύτρωση είναι ήδη εδώ, Αμήν ».

Επίσης, ο Ραβίνος Kanievsky αναφέρει συχνά τα λόγια του Gemara στο Tractate Ketubot ότι «μια γενιά που έρχεται ο [Μεσσίας] γιος του Δαβίδ είναι επικριτική για τους μαθητές των σοφών».

«Σε αυτή τη γενιά, υπάρχει μεγάλη δίωξη και μίσος για τους μελετητές της Τορά. Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα, βλέπουμε ότι έχουν εκπληρωθεί όλα τα σημάδια που αναφέρονται στη Γεμάρα και προσβλέπουμε ανά πάσα στιγμή στον ερχομό του Μεσσία, αν το θέλει ο Θεός », είπε ο Ραβίνος Κανέφσκι.

Ομοίως, ο Ραβίνος Kanievsky ανέφερε τα λόγια των Gemara (Sanhedrin 27: 1a) και τα λόγια του Maimonides (Hilchot Malachim, αρχή του κεφαλαίου 11), ο οποίος έγραψε ότι «Υπάρχουν τρία θέματα που έρχονται μόνο μέσω της εκτροπής της προσοχής από αυτά έχει σημασία, και αυτά είναι: Ο Μεσσίας, ένα χαμένο αντικείμενο και ένας σκορπιός. “

«Φαίνεται ότι [ο Μεσσίας] θα έρθει μόνο στη στιγμή της απόσπασης της προσοχής, [που έρχεται σε αντίθεση με την εντολή] να τον περιμένει ανά πάσα στιγμή, οπότε δεν θα έρθει [ο Μεσσίας]», έγραψε ο ραβίνος. «Αλλά δεν υπάρχει καμία αντίφαση εδώ. Επειδή η ίδια η πίστη και η αναμονή κάθε στιγμή για τον ερχομό του Μεσσία προκαλεί την επιθυμητή απόσπαση της προσοχής. Θα έρθει στο ιερό Του και ο Μεσσίας θα αποκαλυφθεί. Διότι ακόμα κι αν τον περιμένεις, δεν νομίζεις ότι θα έρθει η στιγμή. “

Ο Ραβίνος Kanievsky πρόσθεσε ότι πολλοί από τους σπουδαίους άντρες των προηγούμενων γενεών, καθώς και ο αείμνηστος πατέρας του, ο ραβίνος Steipler, ετοίμασαν ένα ειδικό ένδυμα για να φορέσουν όταν έρθει ο Μεσσίας. Αυτό δείχνει την απροσδόκητη προσδοκία πριν από τον ερχομό του.

Ο ραβίνος εξήγησε ότι η λύτρωση συγκρίνεται με την αυγή. Ακριβώς όπως ο ήλιος αρχίζει να φωτίζει τον ουρανό πριν από την αυγή, αλλά είναι ορατός στον κόσμο μόνο κατά τη διάρκεια της αυγής – έτσι και η λύτρωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είμαστε λίγο πριν την αυγή – τα σημάδια της λύτρωσης εμφανίζονται αργά. Αλλά η πραγματική εξόφληση θα αποκαλυφθεί στα μάτια όλων μόνο όταν η μέρα σπάσει.

Ο Ραβίνος Chaim Kanievsky είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ραβίνους αυτής της γενιάς. Είναι ηγέτης του κλάδου του Ιουδαϊσμού Haredi και συγγραφέας πολλών έγκυρων βιβλίων για τον εβραϊκό νόμο.

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Το Διαβάσαμε Ο ΡΑΒΙΝΟΣ KANIEVSKY ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ: «Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

Related posts

Ηλικιωμένο ζευγάρι φόρεσε ξεχασμένα ρούχα από το καθαριστήριο και έγιναν fashion influencers

rularulina_xo0ks4zq

Κορονοϊός – Γαλλία: Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

rularulina_xo0ks4zq

Κορονοϊός: Τρομάζει η εξάπλωση του ιού σε όλη την Ελλάδα – Στα «κόκκινα» 23 περιοχές

rularulina_xo0ks4zq

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης. Δέχομαι Όροι Χρήσης

Privacy & Cookies Policy