Kliktv.gr
Διαφορα

Ο Κ. Φρουζής και οι τέσσερις εξουσίες…

Άντα Ψαρρά

Τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας κρέμονται και σήμερα από τα χείλη του κατηγορούμενου Κ. Φρουζή. Η εκτελεστική, η δικαστική και ο Τύπος!

► Η νομοθετική εξουσία έπραξε ήδη από…
χθες το καθήκον και δια της μεθόδου της τροπολογίας τελευταίας στιγμής προχώρησε στην αποδέσμευση ενός δις και πλέον ευρώ που είχαν κατασχεθεί σε λογαριασμούς υπόπτων και κατηγορουμένων -λόγω καθυστερήσεων της δικαιοσύνης- ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ασφαλώς και οι λογαριασμοί του πρώην -ίσως και νυν- ισχυρού κ. Κ. Φρουζή.

Με άκομψο τρόπο που μπορεί να οδηγήσει κάποιους ακόμα και σε…πονηρές σκέψεις την παραμονή της κατάθεσης του κατηγορούμενου προκειμένου να συμβάλει στην ανάδειξη στης φοβερής σκευωρίας, ψηφίστηκε η αποδέσμευση των χρημάτων υπόδικων και κατηγορουμένων που βαρύνονται με οικονομικά και άλλα εγκλήματα.


► Η εκτελεστική εξουσία δηλαδή στη προκειμένη περίπτωση το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη με τη βοήθεια του έτερου και πρώην συγκυβερνώντος κόμματος συνεχίζει να κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διορίσουν επικεφαλής (ή και να καταργήσουν) κάθε κρίσιμο όργανο ή ανεξάρτητη αρχή ελέγχου και να επαναφέρουν ημέτερους στην κεφαλή κάθε «κερδοφόρου» δημόσιου ή και ιδιωτικού φορέα δημοσίου (και ειδικά των ευρύτερων υπηρεσιών υγείας) συμφέροντος αφού πρώτα διόρισαν την ανώτατη ηγεσία της δικαιοσύνης, παρακάμπτοντας την ειλημμένη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

► Η δικαστική εξουσία δια του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην αδιανόητη απόφαση αφαίρεσης της δικογραφίας από ανώτατη εισαγγελική λειτουργό λόγω… καθυστερήσεων. Η Ολομέλεια Εφετών καλείται εν μέσω αφόρητων πολιτικών πιέσεων να πράξει εκείνο που αρνήθηκαν να πράξουν οι συνάδελφοί τους, να εξαιρέσουν δηλαδή με αίτημα του κατηγορούμενου πλέον Α. Λοβέρδου τη δικογραφία από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Οι ίδιοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς που εξέφραζαν έντονα και δημόσια τις διαμαρτυρίες τους όταν ένας πρώην κυβερνητικός παράγοντας έκρινε ή απλά εκτιμούσε το αποτέλεσμα μιας δικαστικής απόφασης, τώρα σιωπούν την ώρα που εισαγγελικοί λειτουργοί λιντσάρονται στη διάρκεια κρίσιμης και πολύπλοκης δικαστικής προανάκρισης. Το χειρότερο δε είναι ότι πολλοί παράγοντες της δικαιοσύνης ήταν εξίσου παρόντες και γνωρίζουν καλά τις παρόμοιες ενέργειες που έγιναν με το σκάνδαλο SIEMENS, το σκάνδαλο Βγενόπουλου και τόσα άλλα σκάνδαλα που οδήγησαν μια ολόκληρη χώρα σε χρεοκοπία.

► Τέλος, η τέταρτη εξουσία οι ιδιοκτήτες και οι βασικοί της εκπρόσωποι που τόσο καλά αμείφθηκαν επί δεκαετίες με θαλασσοδάνεια, διαφημιστικά πακέτα ακόμα και με απευθείας δωροδοκίες που ήδη διερευνώνται, ενορχηστρώνει περίτεχνα την θεωρία της σκευωρίας, αναδεικνύει τον κατηγορούμενο Κ. Φρουζή σε κήρυκα της αλήθειας και συνθλίβει την υπόληψη δικαστικών και πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, στη χώρα που κανένα σκάνδαλο ποτέ δεν έχει ενόχους παρά μόνο ελάχιστους αποδιοπομπαίους τράγους. ..

efsyn.gr

Το Διαβάσαμε Ο Κ. Φρουζής και οι τέσσερις εξουσίες…

Related posts

Έντεκα συλλήψεις σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα

rularulina_xo0ks4zq

Μικρή Μαντλίν: Ραγδαίες εξελίξεις – Νέος ύποπτος για την εξαφάνισή της

rularulina_xo0ks4zq

Μήπως ο σκύλος σας έρχεται και κάθεται συχνά ανάμεσα στα πόδια σας; Δείτε τι σημαίνει

rularulina_xo0ks4zq