18.8 C
Αθήνα
8 Οκτωβρίου 2022
Kliktv.gr
Διαφορα

Ο αριθμός των Κινέζων υπηκόων που ζητούν άσυλο δεκαπλασιάζεται υπό τον Σι Τζινπίνγκ

Εν όψει του «καταπιεστικού συστήματος» διακυβέρνησης στην Κίνα, ο αριθμός των Κινέζων υπηκόων που ζητούν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό έχει αυξηθεί σημαντικά υπό την κυριαρχία του προέδρου Xi Jinping.

Τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αποκαλύπτουν ότι σχεδόν 12.000 Κινέζοι υπήκοοι ζήτησαν άσυλο στο εξωτερικό το 2012, ωστόσο, ο αριθμός αυτός είχε αυξηθεί σε σχεδόν 120.000 έως το 2021 από τότε που ο Xi ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Μέρους (CCP).

Οι Safeguard Defenders το έχουν χαρακτηρίσει ως «απελπισμένη πράξη». Η ομάδα για τα δικαιώματα προειδοποίησε για αυξανόμενο κίνδυνο διεθνικής καταστολής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ακούσιων επιστροφών, τώρα που ένας αυξανόμενος αριθμός Κινέζων υπηκόων έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Η ομάδα δικαιωμάτων είπε: «Η αναζήτηση ασύλου είναι για πολλούς μια απελπισμένη πράξη, που προορίζεται για όσους έχουν λίγες άλλες επιλογές, η οποία δεν ισχύει για πολλούς Κινέζους που έχουν μετακομίσει, και συνεχίζουν να το κάνουν, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και πέρα ​​από αυτήν. , συχνά μέσω πολιτογράφησης, βίζας εργασίας ή αγορών ακινήτων».

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 730.000 Κινέζοι υπήκοοι έχουν ζητήσει άσυλο από το 2012, με περισσότερους από 170.000 να ζουν εκτός Κίνας υπό καθεστώς πρόσφυγα.

Σε ένα άρθρο της Amelia Loi για το Radio Free Asia (RFA), η ομάδα δικαιωμάτων που εδρεύει στο εξωτερικό Safeguard Defenders είπε: «Χρόνο με το χρόνο από τότε που ο Xi Jinping ανέλαβε την εξουσία, σε συνδυασμό με ένα πιο καταπιεστικό σύστημα διακυβέρνησης, ο αριθμός των ασύλου Οι αιτούντες από την Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό».

«Το 2020, και τώρα με νέα στοιχεία που μόλις κυκλοφόρησαν για το 2021, δείχνει συνεχή ανάπτυξη παρά τους περιορισμούς για τον COVID», πρόσθεσε. Οι ΗΠΑ παραμένουν ο πιο δημοφιλής προορισμός, δεχόμενοι 88.722 αιτούντες από την ηπειρωτική Κίνα πέρυσι. Η Αυστραλία δέχθηκε 15.774 αιτούντες άσυλο την ίδια χρονιά, έδειξαν τα στοιχεία. Χιλιάδες υποβάλλουν επίσης αίτηση για άσυλο στον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ερευνητής του Safeguard Defenders, Jing-jie Chen, είπε ότι τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν επίσης τον αντίκτυπο της πολιτικής του Xi για μηδενικό COVID-19, που οδήγησε σε εξαντλητικά lockdown και δρακόντεους περιορισμούς στις μετακινήσεις των ανθρώπων υπό το πρόσχημα του ελέγχου και της πρόληψης ασθενειών. «Η Κίνα βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση lockdown τα τελευταία δύο χρόνια από την οποία προέρχονται αυτά τα δεδομένα και είναι στην πραγματικότητα πολύ δύσκολο για τους αιτούντες άσυλο να πάνε στο εξωτερικό», είπε ο Τσεν μιλώντας στο RFA.

«Όμως μπορούμε να δούμε ότι ο αριθμός έχει φτάσει σε νέο υψηλό… με τον αριθμό των αιτούντων άσυλο να αυξάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Τσεν είπε ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι ψηφίζουν με τα πόδια τους και επιλέγουν να μεταναστεύσουν από την Κίνα, είτε μέσω βίζας για σπουδές στο εξωτερικό είτε μέσω επενδυτικών βίζας και καρτών διαμονής.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Κογκρέσου των Ουιγούρων Dilxat Raxit είπε ότι πολλοί από τους αιτούντες άσυλο είναι Ουιγούροι που διαφεύγουν από ένα δίκτυο στρατοπέδων συγκέντρωσης και τεχνολογικού ολοκληρωτισμού στη βορειοδυτική περιοχή του Xinjiang. Είπε ότι οι Ουιγούροι στο εξωτερικό παραμένουν σε κίνδυνο από τις κινεζικές αρχές.

«Οι εξόριστοι Ουιγούροι κινδυνεύουν συνεχώς από την Κίνα ασκώντας πίεση στις χώρες διαμονής τους για να τους κρατήσουν και να τους επιστρέψουν δια της βίας», είπε ο Ντιλξάτ Ράξιτ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για να παρέχει στους Ουιγούρους που κινδυνεύουν με επαρκή προστασία», είπε, προσθέτοντας ότι πολλοί Ουιγούροι αιτούντες άσυλο δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν τα ληγμένα διαβατήρια και μερικές φορές είχαν πρόβλημα να τεκμηριώσουν την καταπίεση που υπέστησαν στην πατρίδα τους. ,” αυτός πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Sahiel.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Το Διαβάσαμε Ο αριθμός των Κινέζων υπηκόων που ζητούν άσυλο δεκαπλασιάζεται υπό τον Σι Τζινπίνγκ

Related posts

Nord Stream: Δική της έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς θα κάνει η Ρωσία

rularulina_xo0ks4zq

Έρευνα: Πώς τα Ω3 επηρεάζουν την γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου;

rularulina_xo0ks4zq

Εύγε μάγκες της ΔΙ.ΑΣ.: Διέσχισαν όλη την Αθήνα σε 6.5 λεπτά για να σώσουν συνάνθρωπό μας (vid)

rularulina_xo0ks4zq
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com