Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
205 views 2 secs 0 Comment

Ντολμαδάκια γιαλαντζί

katerina - 6 Μαρτίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Από τα πιο παραδοσιακά, νόστιμα και “μπελαλίδικα” πιάτα που θα έλεγαν και στην Πόλη. Το τύλιγμα τους θέλει λίγο χρόνο, αλλά είναι κρίμα να τα παραλείψετε από τα τραπεζώματα και ειδικά τα σαρακοστιανά.

Υλικά

  • ½ κιλό αμπελόφυλλα ζεματισμένα
  • 3-4 κρεμμύδια ξυσμένα στον τρίφτη
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 2-4 λεμόνια (ανάλογα πόσο ζουμερά είναι και πόσο λεμονάτα τα θέλετε)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μέσα σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι και το αφήνετε να βράσει με ελάχιστο νερό. Όταν στεγνώσει προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το σοτάρετε να πάρει λίγο χρώμα.

Βήμα 2

Μέσα σε βαθύ μπολ ανακατεύετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το ρύζι, τον άνηθο, το δυόσμο και χυμό από ένα λεμόνι.

Βήμα 3

Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τους κόβετε το κοτσάνι. Τα παίρνετε ένα ένα και τα γεμίζετε με το μίγμα που έχετε ετοιμάσει. Βάζετε σε κάθε φύλλο, που έχετε απλωμένο από τη θαμπή του πλευρά, από ένα κουταλάκι γέμιση ή περισσότερο, αν προτιμάτε μεγαλύτερα τα ντολμαδάκια σας. Τα τυλίγετε φέρνοντας πρώτα τα πλάγια πάνω από τη γέμιση και κατόπιν τα κάνετε ρολάκια.

Βήμα 4

Στρώνετε τον πάτο της κατσαρόλας με όσα φύλλα έχουν χαλάσει και δεν μπορούν να τυλιχτούν και τοποθετείτε από πάνω τα ντολμαδάκια σε σειρά μέσα στην κατσαρόλα, ξεκινώντας από την περιφέρεια και προχωρώντας προς το κέντρο. Κάνετε όσες σειρές χρειαστεί και τα σκεπάζετε από πάνω με ένα πιάτο για βάρος. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και το χυμό από ένα δύο λεμόνια ακόμα.

Βήμα 5

Μετά την πρώτη δυνατή βράση, κατεβάζετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν. Αφαιρείτε το βάρος και το πιάτο, ρίχνετε λίγο λεμόνι επιπλέον, αν προτιμάτε τα ντολμαδάκια πιο ξινά, και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Τα σερβίρετε με φέτες λεμονιού, συνοδεύοντας με γιαούρτι πρόβειο αν δεν νηστεύετε.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα για αρχάριους!

NEXT

Tελετή απονομής των βραβείων Affa 2023
Related Post
7 Μαρτίου 2023
Tελετή απονομής των βραβείων Affa 2023
22 Φεβρουαρίου 2023
Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα!
25 Μαρτίου 2023
Παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά!
22 Μαρτίου 2023
Mπακαλιάρος μπουρδέτο από την Κέρκυρα!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved