18 February, 2019
Home / Ελλαδα  / Νέες δράσεις στο 8ο Thessaloniki Food Festival

Νέες δράσεις στο 8ο Thessaloniki Food Festival

Νέες δράσεις στο 8ο Thessaloniki Food Festival

Νέες γεύσεις και πρόσωπα μπαίνουν στο πρόγραμμα των δράσεων για την ανάδειξη της κουζίνας της Θεσσαλονίκης, τις οποίες δρομολογεί -ή στηρίζει- η αντιδημαρχία Τουρισμού του κεντρικού δήμου.

Στόχος παραμένει η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας για την προβολή της πόλης εντός και εκτός συνόρων, καθώς όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης αποτελεί δυνατό χαρτί για την προσέλκυση τουριστών
«Αυτό φαίνεται από τους αριθμούς των επισκεπτών αλλά και το ενδιαφέρον ξένων δημοσιογράφων, που αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου» σημειώνει ο κ. Πέγκας και προσθέτει ότι «σε εκδηλώσεις τις οποίες συνδιοργάνωσε ή υποστήριξε ο δήμος, όπως το «Street food festival», που έγινε τον Απρίλιο του 2017 ή του 1ου «Beer Festival» του περασμένου Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν περίπου 50.000 και 70.000 επισκέπτες αντιστοίχως, εκ των οποίων το 40% ήταν τουρίστες, κυρίως από βαλκανικές χώρες».
Στο πλαίσιο όλων αυτών των δράσεων που εντάσσονται στο Thessaloniki Food Festival, ετοιμάζεται και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του εκθεσιακού «διδύμου» Detrop-Artozyma (24-26 Φεβρουαρίου 2018) ο καινούργιος οδηγός σύγχρονης κουζίνας «The Contemporary Cuisine of Thessaloniki» με 14 συνταγές από σεφ της πόλης. Θα παρουσιαστούν επίσης οι τρεις νέοι σεφ-ambassadors,οι οποίοι θα είναι οι φετινοί πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομίας και θα συνοδεύουν τις αποστολές στο εξωτερικό. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα νέο εγχείρημα που βρίσκεται υπό διοργάνωση, το «Pie Festival». Τοπικές συνταγές και παραδοσιακές πίτες αναδεικνύουν την τοπική κουζίνα και έρχονται να «προκαλέσουν τους ουρανίσκους μας» την άνοιξη. 
Μια ακόμη δράση που έρχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα του 8ου Thessaloniki Food Festival, σύμφωνα με τον κ. Πέγκα, είναι το Συμβούλιο Αστικής Διατροφικής Πολιτικής, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση ορθών πρακτικών από την πρωτογενή παραγωγή, τα υγιεινά γεύματα στα σχολεία, την αποφυγή σπατάλης τροφίμων, την ανακύκλωση τροφών και το δίκαιο εμπόριο, σύμφωνα με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων.
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, του 8ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ, προβλέπεται να αναπτυχθούν 33 δράσεις, εκ των οποίων οι 20 θα είναι άνευ δαπάνης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ακολούθως, συνεχίζεται η δράση του προγράμματος «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω», με στόχο τη συμμετοχή περισσότερων εστιατορίων, οι ενημερωτικές ημερίδες και τα σεμινάρια, οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας. 
Το τριήμερο που έρχεται (17-19 Φεβρουαρίου) πραγματοποιείται το 1ο «Coffee & Brunch» -το οποίο διοργανώνει η Soulfood-  αφιερωμένο στον καφέ και την κουλτούρα του. Οι λάτρεις του καφέ θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν διαφορετικές ποικιλίες και χαρμάνια στους χώρους της ΔΕΘ.
Για τον Απρίλιο έχουν προγραμματιστεί το Φεστιβάλ Κρασιού και Γαστρονομίας με τοπικές γεύσεις και οίνους στο Συνεδριακό Κέντρο «Βελλίδης» και  το 2o Thessaloniki Street Food στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου στη Νέα Παραλία αναμένεται να διεξαχθεί το «Food Market Thessaloniki’s Edition», όπου 14 καντίνες θα φιλοξενήσουν σεφ της πόλης με παράλληλα μουσικά δρώμενα ενώ για το Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί το 2th Thessaloniki Beer Festival όπου μικρές και οικογενειακές ζυθοποιίες από τη Βόρεια Ελλάδα θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Νέες δράσεις στο 8ο Thessaloniki Food Festival