Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
283 views 4 secs 0 Comment

Μπριάμ σε φωλιά σφολιάτας!

katerina - 15 Σεπτεμβρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Οι τάρτες και οι πίτες με μπριάμ μας αρέσουν πολύ, μιας και δίνουν μια γευστική εναλλακτική του κλασικού καλοκαιρινού πιάτου. Σε αυτή τη συνταγή, προσθέτετε στη γέμιση και μακαρόνια που κάνουν την πίτα ακόμη πιο πλούσια και χορταστική.

Υλικά

  • 500γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

Για το μπριάμ

  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 200γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε σε κύβους (σαν μεγάλα ζάρια) τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και σε καρεδάκια τις πιπεριές.

Βήμα 2

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το χυμό ντομάτας. Βράζετε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε στο μίγμα τις ελιές και αφήνετε το μπριάμ να κρυώσει. Προσθέτετε τότε την κρέμα γάλακτος αν χρησιμοποιήσετε και το τριμμένο τυρί.

Βήμα 3

Βράζετε στο μεταξύ τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 26εκ. με το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνετε μέσα το κρύο μίγμα και το σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.

Βήμα 5

Αλείφετε την επιφάνειά της με γάλα και ψήνετε στον φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Βήμα 6

Όταν μισοκρυώσει, αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας και μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης – Food styling: Εlena Jeffrey

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Σαΐτια με μάραθο και πράσο!

NEXT

Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα!
Related Post
19 Μαρτίου 2023
Αρνάκι καπαμά με πατάτες!
7 Μαΐου 2023
Κλασική τούρτα σεράνο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
16 Σεπτεμβρίου 2023
Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα!
10 Αυγούστου 2023
Χταπόδι στιφάδο!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved