Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
460 views 4 sec 0 Comment

Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ξινομυζήθρα!

katerina - 2 Οκτωβρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X

Η κρητική ξινομυζήθρα δίνει άλλο άρωμα και γεύση σε αυτά τα σπιτικά μπιφτέκια. Καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια που φτιάχνεται στο πι και φι και το λατρεύουν τα παιδιά.

Υλικά

  • 500γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 100γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κάρι
  • ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουτ. γλυκού φύλλα μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την ξινομυζήθρα

  • 200γρ. ξινομυζήθρα
  • λίγο γάλα

Tips

Η ξινομυζήθρα είναι ΠΟΠ τυρί Κρήτης. Έχει ευχάριστη οξύτητα στη γεύση και ωραία γαλατένια αρώματα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε διαδοχικά όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Ζυμώνετε πολύ καλά και αν το μίγμα έχει παραπάνω υγρασία προσθέτετε λίγη ακόμα φρυγανιά ώστε να πλάθεται πιο εύκολα. Αν είναι στεγνό, ρίχνετε ελάχιστο νερό.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε την ξινομυζήθρα με λίγο γάλα μέχρι να ενωθούν και το μίγμα να πλάθεται σε μικρές μπάλες. Αν η ξινομυζήθρα είναι αρκετά υγρή και δεν τρίβεται, δεν θα χρειαστείτε γάλα.

Βήμα 3

Ξεχωρίζετε τον κιμά σε ίσα μέρη (όσο ένα μπιφτέκι) και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τοποθετείτε στη μέση από μια μπαλίτσα ξινομυζήθρα και πλάθετε με προσοχή, ώστε να κλείσετε την ξινομυζήθρα στο κέντρο του κιμά και τα περνάτε από την πρέσα για μπιφτέκι για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Ψήνετε τα μπιφτέκια είτε σε σχαροτήγανο/γκριλιέρα, είτε στον φούρνο στους 180°C. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα μπιφτέκια. Ψήνετε για 15-20 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.

Φωτογραφία: Studiom.gr-Styling: Κ. Λυκουρέση -Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Χοιρινά μπριζολάκια στον φούρνο!

NEXT

Αρωματικά κεφτεδάκια με κρέμα φέτας και γραβιέρα!
Related Post
8 Δεκεμβρίου 2023
Χυλοπίτες ογκρατέν με ψητές ντομάτες και μοτσαρέλα!
10 Αυγούστου 2023
Χταπόδι στιφάδο!
8 Μαρτίου 2023
Καθημερινό Τραπέζι: Παέλια θαλασσινών!
17 Ιουλίου 2023
Σπάλα χοιρινή στο φούρνο με μουστάρδα!
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved