
Τα γεμιστά μπιφτέκια είναι μια απολαυστική εκδοχή του κλασικού μπιφτεκιού, που συνδυάζει τον ζουμερό κιμά με μια εκπληκτική γέμιση από τυρί και μπέικον. Η κάθε μπουκιά προσφέρει μια εκρηκτική γεύση χάρη στη λιωμένη γέμιση, κάνοντας το πιάτο ιδανικό για ένα οικογενειακό τραπέζι ή για ένα ξεχωριστό μπάρμπεκιου.
Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Μαγείρεμα: 25 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και μπέικον- Υλικά (για 4 άτομα)
Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη γέμιση
- 100 γρ. τυρί (γραβιέρα ή μοτσαρέλα) σε κυβάκια
- 4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Παίρνουμε μια ποσότητα κιμά και την πλάθουμε σε δίσκο. Προσθέτουμε στη μέση λίγα κυβάκια τυριού και λίγο μπέικον.
- Σκεπάζουμε με άλλο κομμάτι κιμά και πλάθουμε το μπιφτέκι ώστε να κλείσει καλά η γέμιση.
- Ψήνουμε σε σχάρα ή τηγάνι με λίγο λάδι, 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
- Σερβίρουμε ζεστά με σαλάτα ή πατάτες φούρνου!
Παραλλαγές
Με μανιτάρια & κρέμα τυριού: Προσθέστε μανιτάρια ψιλοκομμένα και λίγο κρέμα τυριού στη γέμιση για μια πιο κρεμώδη υφή.
Με σπανάκι & φέτα: Αντικαταστήστε το τυρί με φέτα και προσθέστε λίγο σπανάκι για μια μεσογειακή εκδοχή.
Με πικάντικη πιπεριά: Προσθέστε ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές στη γέμιση για πιο πικάντικη γεύση.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: ~350 kcal
- Πρωτεΐνες: 28g
- Υδατάνθρακες: 10g
- Λίπη: 20g
Απολαύστε τα ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας!
Κοινοποιήστε: