13.5 C
Αθήνα
18 Φεβρουαρίου 2020
Kliktv.gr
Διαφορα

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα

Υλικά: 

450 γρ. μπισκότα
2 φακέλους φυτική σαντιγί
Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της σαντιγί)
2 μπανάνες σε φέτες
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
300 γρ. μερέντα
Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη σπάτε σε κομματάκια τα μπισκότα. Πασπαλίζετε με το λικέρ και ανακατεύετε να «ποτίσουν» τα μπισκότα. Προσθέτετε τις μπανάνες και ανακατεύετε.

Χτυπάτε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάτε λίγη (περίπου 4-5 κ.σ.) σε ένα πιάτο και προσθέτετε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα και ανακατεύετε.

Στρώνετε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Ανακατεύετε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσατε και στρώνετε δημιουργώντας «νερά» πάνω από το μείγμα μπισκότων. Πασπαλίζετε με τις νιφάδες σοκολάτας, σκεπάζετε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 3-4 ώρες.

Πηγή

The post Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα appeared first on LINE LIFE.

Πηγή Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα

Related posts

Μηταράκης: Κάθε σημαντική ενέργεια είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης

rularulina_xo0ks4zq

ΟΑΕΔ: Λίγες μέρες για την υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας

rularulina_xo0ks4zq

Κορονοϊός: «Κάθε σενάριο παραμένει στο τραπέζι, όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας»

rularulina_xo0ks4zq