Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
181 views 3 sec 0 Comment

Μουσταλευριά στο σπίτι με εγγυημένη επιτυχία

rularulina_xo0ks4zq - 10 Απριλίου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X
Μουσταλευριά-στο-σπίτι-με-εγγυημένη-επιτυχία

Ανακάλυψε τη μαγεία της ελληνικής παράδοσης μέσα από ένα από τα πιο αυθεντικά φθινοπωρινά γλυκά, τη μουσταλευριά!

Μουσταλευριά – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Βράσιμο: 20-25 λεπτά

  • Αναμονή: 1-2 ώρες (για να πήξει καλά)

Υλικά:

  • 1 λίτρο μούστος (φρέσκος χυμός σταφυλιού, σουρωμένος)

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι από σιμιγδάλι, προαιρετικά)

  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο (προαιρετικά)

  • Ξηροί καρποί (καρύδια ή αμύγδαλα, σπασμένα) για πασπάλισμα

  • Σουσάμι (προαιρετικά)

  • Ζουμί από μούστο (αν έχεις περίσσευμα)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία μούστου: Αν ο μούστος δεν είναι ήδη καθαρισμένος, βράσε τον με λίγο ασπρόχωμα ή στάχτη, φιλτράροντας καλά για να φύγουν οι ακαθαρσίες. (Αν έχεις έτοιμο καθαρό μούστο, προχωράς κατευθείαν.)

  2. Ανακάτεμα: Σε μια κατσαρόλα, ρίξε το αλεύρι και πρόσθεσε σιγά-σιγά τον μούστο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη σβολιάσει.

  3. Βράσιμο: Βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει η μουσταλευριά. Αυτό παίρνει περίπου 20-25 λεπτά. Θα πρέπει να έχει υφή κρέμας.

  4. Αρωματισμός: Μόλις πήξει, αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύεις καλά.

  5. Σερβίρισμα: Μοίρασε την κρέμα σε μπολάκια ή πιάτα. Άφησέ την να κρυώσει και να σφίξει.

  6. Γαρνίρισμα: Πασπάλισε με σπασμένα καρύδια ή αμύγδαλα, λίγο σουσάμι και λίγη επιπλέον κανέλα αν θες.

 Tips:

  • Για πιο ιδιαίτερη υφή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι από σιμιγδάλι ή να κάνεις μίξη με καλαμποκάλευρο.

  • Η μουσταλευριά τρώγεται και ζεστή, αλλά είναι εξίσου απολαυστική κρύα.

  • Φυλάσσεται στο ψυγείο για 2-3 μέρες, σκεπασμένη καλά.

  • Αν δεν έχεις φρέσκο μούστο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πετιμέζι αραιωμένο με νερό (αναλογία περίπου 1:3), αλλά η γεύση θα διαφέρει.

PREVIOUS

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» στο Λος Άντζελες: Αστυνομικοί πυροβόλησαν σύζυγο ροκ σταρ της δεκαετίας του ’90

NEXT

ΗΠΑ: Αεροπορική εταιρεία απαγόρευσε σε 76χρονη να πετάξει με τον παπαγάλο της
Related Post
Σιδερένια-πόρτα-πλάκωσε-μικρό-παιδί-στη-Λίμνη-Ωραιοκάστρου
27 Απριλίου 2025
Σιδερένια πόρτα πλάκωσε μικρό παιδί στη Λίμνη Ωραιοκάστρου
Κασσελάκης:-«Καλός»-ο-Μητσοτάκης-για-την-Κομισιόν,-«κακός»-για-την-Ελλάδα-–-Απόγνωση-στον-ΣΥΡΙΖΑ
22 Μαΐου 2024
Κασσελάκης: «Καλός» ο Μητσοτάκης για την Κομισιόν, «κακός» για την Ελλάδα – Απόγνωση στον ΣΥΡΙΖΑ
Θέλει-παίκτη-της-Λεβερκούζεν-η-Νιούκαστλ
19 Οκτωβρίου 2023
Θέλει παίκτη της Λεβερκούζεν η Νιούκαστλ
Κλείνει-το-ΟΑΚΑ-και-το-ποδηλατοδρόμιο-λόγω-προβλήματος-στο-στέγαστρο-Καλατράβα
30 Σεπτεμβρίου 2023
Κλείνει το ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο λόγω προβλήματος στο στέγαστρο Καλατράβα
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved