24 April, 2019
Home / Διαφορα  / ΜΚΟ FUEN: “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκισμού Ρόδου και Κω 2018”.

ΜΚΟ FUEN: “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκισμού Ρόδου και Κω 2018”.


Tο τουρκικό κράτος προσπαθεί mε κάθε τρόπο να διατηρήσει την ένταση στις σχέσεις με την Ελλάδα και τις διεκδικήσεις του επί πραγμάτων που δεν έχουν κάποια ιστορική και νομική βάση. “Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων (Rhodes, Kos and the Dodecanese Turks Culture and Solidarity Association (ROISDER), που ιδρύθηκε από Τούρκους που μετανάστευσαν από την Ρόδο, την Κω και τα Δωδεκάνησα, θα πραγματοποιήσει στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2018 εκδήλωση με τίτλο “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκισμού Ρόδου και Κω 2018”. Η χρηματοδότηση του συνεδρίου γίνεται από τη Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων της τουρκική κυβέρνησης. Στο συνέδριο αυτό θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους συνολικά εννέα Τούρκοι καθηγητές, ο γνωστός «καταπιεσμένος» Δημητράς και δύο ξένοι ομιλητές. Το διήμερο συνέδριο διοργανώνεται από τον προαναφερθέν Πολιτιστικό Σύλλογο και από την Federal Union of European Nationalities (FUEN) μια ΜΚΟ η οποία ιδρύθηκε το 1949 με έδρα την πόλη Flensburg της Γερμανίας έχει ως αντικείμενο την προστασία Εθνικών Μειονοτήτων, και την αποδοχή ενός Ευρωπαϊκού Χάρτη για Περιφερειακές ή Μειονοτικές Γλώσσες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ FUEN δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για την Ελληνική Εθνική μειονότητα της Αλβανίας παρα μόνον για την «Μακεδονική» μειονότητα η οποία ζει στην γειτονική χώρα. Μάλιστα πρόκειται για το μόνο μέλος που έχει η γερμανική ΜΚΟ στα Τίρανα. Πρόκειται για την «Macedonian Association “Ilinden”» με έδρα τα Τίρανα, η οποία αντιπροσωπεύει μια ομάδα «Μακεδόνων» που ζουν στην Αλβανία. Για την διεθνώς αναγνωρισμένη Εθνική Ελληνική μειονότητα που διαβιεί εδώ και χιλιάδες χρόνια στα εδάφη της σημερινής Αλβανίας και η οποία ακόμη και σήμερα υπόκειται σε διώξεις με τρομοκρατία, δολοφονίες και εκφοβισμούς ούτε κουβέντα από τα ευαίσθητα μέλη της ΜΚΟ…
 
Στο διήμερο συνέδριο θα μιλήσουν οι ακόλουθοι:
  • Καθηγητής Νετζντέτ Χαϊτά με θέμα : Το θέμα των νήσων του Αιγαίου
  • Λοράντ Βίντζε με θέμα : “FUEN -¨Eνας φορέας μπροστάρης στον αγώνα για μειονοτικά δικαιώματα στην Ευρώπη”
  • Δρ. Ταμάρα Τοχ με θέμα : “Εξευρωπαϊσμός διά της αποδοχής της εθνικής μειονότητας: Η τουρκική κοινότητα στην Ελλάδα”
  • Παναγιώτης Δημητράς με θέμα : “Διεθνής Αναγνώριση: Διώξεις που έχουν υποστεί στην Ελλάδα: Τουρκική Μειονότητα σε Ρόδο και Κω”
  • Κοσμήτορας Αλή Νταγίογλου με θέμα : “Τα καθορισμένα με διεθνείς συνθήκες δικαιώματα Τούρκων Ρόδου και Κω”
  • Βίλλι Φότρ με θέμα : “H τουρκική εθνότητα σε Ρόδο και Κω υπό ελληνική διοίκηση”
  • Κίρα Καβρινόφσκι με θέμα : “Τουρκική Εθνότητα σε Ρόδο και Κω : Αντανακλάσεις Πολιτισμού και Δικαιωμάτων”
  • Κοσμήτορας Δρ. Φιράτ Γαλντίζ με θέμα : “Η Τουρκική Κοινότητα στην Ελλάδα (Δυτική Θράκη και Δωδεκάνησα) Μειονοτικά Δικαιώματα και Ανθρώπινα Δικαιώματα”
  • Δρ. Αλή Χουσεΐνογλου με θέμα : “Μουσουλμάνοι Τούρκοι στην Δυτική Θράκη-Ελλάδα : Προβλήματα στην εθνότητα στην θρησκεία και στην εκπαίδευση”

Τα χρήματα για το συνέδριο εννοείται πως τα βάζει η Τουρκία διαμέσου της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων. Για αυτό και από τους πρώτους ομιλητές είναι ο ¨συντοπίτης¨ μας ο Αμπντουλλάχ Ερέν. H FUEN απλά προστίθεται σαν συνδιοργανωτής για να προσθέσει ¨κύρος¨ στο συνέδριο. Τώρα το να μιλάς για μειονοτικά δικαιώματα σε τουρκικό έδαφος είναι λίγο σουρεαλιστικό… Έξι χιλιάδες μέλη του HDP βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές και πάνε τώρα να μιλήσουν για τις παραβιάσεις της Ελλάδας… Βέβαια για τα μέλη του HDP αν κάνουν καμιά εκδήλωση μπορεί να βρεθούν και αυτοί να τους κάνουν παρέα…Και όσο να είναι, ε καλύτερα οι κλιματιζόμενες αίθουσες των ξενοδοχείων και τα σούσι και τα κεμπάπ, παρά να βρίσκεσαι π.χ. στις φυλακές Μπαϊράμπασά χωρίς να ξέρεις καν τον λόγο που κρατείσαι…  Η συμμετοχή της FUEN σε ένα συνέδριο που διοργανώνεται στην Τουρκία η κυβέρνηση της οποίας κρατά στις φυλακές έξι χιλιάδες μέλη του κόμματος HDP το οποίο εκπροσωπεί σε μεγάλο ποσοστό τον Κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας, μόνο κύρος δεν προσθέτει στην κατά τα άλλα κοινωνικά ευαίσθητη ΜΚΟ.

 
http://tourkikanea.gr/2018/11/rodos-45/ΠΗΓΗΠηγή ΜΚΟ FUEN: “Διεθνές Συμπόσιο Τουρκισμού Ρόδου και Κω 2018”.