
Αν θες να εντυπωσιάσεις με ένα φίνο, δροσερό και σοκολατένιο γλυκό, αυτό το μιλφέιγ είναι ό,τι πρέπει! Τραγανή σφολιάτα, απαλή σοκολατένια κρέμα και φραμπουάζ που φέρνουν μια γλυκόξινη ισορροπία. Ιδανικό για κάθε περίσταση.
Μιλφέιγ με φραμπουάζ και σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 40 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
-
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Για τη σφολιάτα:
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
1 αυγό (για άλειμμα)
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτας:
-
300 ml κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
-
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση και διακόσμηση:
-
200 γρ. φραμπουάζ (νωπά ή κατεψυγμένα)
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
-
Λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Ψήσιμο σφολιάτας:
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
-
Κόψε τη σφολιάτα σε 12 ορθογώνια κομμάτια.
-
Βάλε τα σε ταψί με λαδόκολλα, τρύπησέ τα με πιρούνι και άλειψε με το χτυπημένο αυγό.
-
Πασπάλισε με λίγη ζάχαρη άχνη και ψήσε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Άφησέ τα να κρυώσουν.
-
-
Προετοιμασία κρέμας σοκολάτας:
-
Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να αχνίζει (όχι να βράσει).
-
Ρίξε την πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και άφησέ τη για 1-2 λεπτά.
-
Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχεις μια λεία γκανάς. Πρόσθεσε τη βανίλια.
-
Άφησέ τη να κρυώσει και βάλ’ τη στο ψυγείο να σφίξει (περίπου 20 λεπτά).
-
-
Συναρμολόγηση:
-
Πάρε ένα κομμάτι σφολιάτας, άπλωσε λίγη σοκολατένια κρέμα και πρόσθεσε φραμπουάζ.
-
Κάλυψε με άλλο κομμάτι σφολιάτας και επανάλαβε για 2-3 στρώσεις.
-
Τελείωσε με σφολιάτα, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και διακόσμησε με φραμπουάζ και δυόσμο.
-
Tips
-
Σφολιάτα: Αν θες extra τραγανή υφή, ψήσε τα φύλλα με ένα αντικολλητικό χαρτί και από πάνω βάλ’ τους ένα ταψί για βάρος.
-
Γκανάς: Αν θες πιο αφράτη υφή, χτύπα τη γκανάς με μίξερ αφού παγώσει.
-
Εναλλακτικά φρούτα: Αν δεν βρεις φραμπουάζ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φράουλες ή βατόμουρα
Κοινοποιήστε: