Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
144 views 3 sec 0 Comment

Λεμονόπιτα με βελούδινη κρέμα – Το δροσερό γλυκό του καλοκαιριού

rularulina_xo0ks4zq - 20 Αυγούστου 2024

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Λεμονόπιτα-με-βελούδινη-κρέμα-–-Το-δροσερό-γλυκό-του-καλοκαιριού

Η λεμονόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά που συνδυάζει την ένταση του λεμονιού με τη γλυκύτητα της ζάχαρης και τη βελούδινη υφή της κρέμας. Αυτό το δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι, ενώ μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Με απλά υλικά και λίγη προσοχή στη διαδικασία, μπορείτε να φτιάξετε μια λεμονόπιτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Λεμονόπιτα

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα:

  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 3-4 λεμόνια)
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της βάσης: Αλέστε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το μείγμα σε μια φόρμα για πίτα με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντας το καλά στον πάτο και στις άκρες. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.
  2. Προετοιμασία της κρέμας: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Ψήσιμο: Ρίξτε την κρέμα πάνω από τη βάση και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αφήστε τη λεμονόπιτα να κρυώσει εντελώς πριν την ξεφορμάρετε.
  4. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τη λεμονόπιτα πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη άχνη ή συνοδευμένη με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Καλή σας όρεξη!

PREVIOUS

Δεισιδαιμονίες που σχετίζονται με τον σαραντισμό

NEXT

Παράταση της προθεσμίας εξαργύρωσης των vouchers του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» ζητά η ΕΒΕΘ
Related Post
Οι-παιδοκτονίες-που-συγκλόνισαν-την-Ελλάδα-τα-τελευταία-30-χρόνια
10 Μαΐου 2024
Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια
ΕΦΚΑ-κατασκηνώσεις-2025:-Ξεκίνησαν-οι-αιτήσεις-για-τη-θερινή-κατασκηνωτική-περίοδο
19 Μαΐου 2025
ΕΦΚΑ κατασκηνώσεις 2025: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο
Ινδία:-25χρονος-βρήκε-τις-αισθήσεις-του-λίγες-στιγμές-πριν-από-την-καύση-του
23 Νοεμβρίου 2024
Ινδία: 25χρονος βρήκε τις αισθήσεις του λίγες στιγμές πριν από την καύση του
Περού:-Η-αστυνομία-συνέλαβε-τον-αδελφό-της-προέδρου-Μπολουάρτε-για-διαφθορά
11 Μαΐου 2024
Περού: Η αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό της προέδρου Μπολουάρτε για διαφθορά
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved