Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
137 views 1 sec 0 Comment

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Φτιάξατε έναν συνεταιρισμό της τοξικότητας, άθλια η σκευωρία που στήσατε»

rularulina_xo0ks4zq - 18 Ιουνίου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) Facebook
  • Click to share on X(Ανοίγει σε νέο παράθυρο) X
Κυριάκος-Μητσοτάκης: «Φτιάξατε-έναν-συνεταιρισμό-της-τοξικότητας,-άθλια-η-σκευωρία-που-στήσατε»

 «Γελοίο ότι με κατηγορούν για εσχάτη προδοσία σαν τους χουντικούς πραξικοπηματίες» είπε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός. 

Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή ήταν συναισθηματικά φορτισμένη και είχε χαρακτηριστικά προσωπικής ευθιξίας έναντι όλων όσοι υιοθέτησαν τις ακροβασίες περί εσχάτης προδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε καν στον πυρήνα της διερεύνησης της τραγωδίας.

Μίλησε καθαρά επί προσωπικού, κάνοντας λόγο για αδιανόητες κατηγορίες, διευκρινίζοντας ότι η παρουσία του δεν πρέπει να εκληφθεί ως νομιμοποίηση της διαδικασίας που του αποδίδει αυτό το κατηγορητήριο, αλλά ως αντίδραση σε μια χυδαία, όπως είπε, προσπάθεια να μετατραπεί μια τραγωδία σε πολιτική σκευωρία. Όπως είπε ο ίδιος προβληματίστηκε αρκετά για το αν έπρεπε να πάει, αλλά από την άλλη μεριά όπως λένε στενοί συνομιλητές του δεν μπορεί να αφήνει να αιωρούνται τέτοιες κατηγορίες στο δημόσιο βίο. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να εκλαμβάνεται από τους αντιπάλους του, η θεσμικότητα που επιδεικνύει ως προσωπική του αδυναμία.

Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός κινήθηκε για άλλη μια φορά θεσμικά και για αυτό πήγε κανονικά στο Κοινοβούλιο. Από την άλλη θέλησε όπως λένε κυβερνητικά στελέχη να βγάλει στο ξέφωτο το νέο «συναιτερισμό της τοξικότητας», που συγκροτούν Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλος, Κασσελάκης, Νατσιός – υπενθυμίζεται, παλιότερα, η Κωνσταντοπούλου αγκάλιαζε Καμμένο, Βαρουφάκη και Χρυσή Αυγή.

Έδωσε το «παρών» για να τιμήσει τα θύματα των Τεμπών, αλλά παράλληλα έδειξε ότι o ίδιος δεν νομιμοποιεί την πρωτοφανή κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας. Τόνισε μάλιστα ότι δεν θα καταστήσει συνομιλητή του κανένα συκοφάντη και για αυτό αποχώρησε μετά την ομιλία του, στην οποία επισημαίνεται, ότι ανέλυσε τα όρια μεταξύ πολιτικής και ποινικής ευθύνης. Εδώ ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι για τους 104 θανάτους στο Μάτι, η ΝΔ άσκησε μόνο πολιτική κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δεν εργαλειοποίησε για μικροκομματικά οφέλη, την τραγωδία που συνέβη τότε. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε το αδιέξοδο εκείνων που επιχείρησαν να διαστρέψουν το ανθρώπινο πένθος για τα Τέμπη, σε κομματικό πάθος και μία συλλογική τραγωδία σε μια πολιτική κρίση, τονίζοντας ότι η πρόταση της ΝΔ έχει ως στόχο να φτάσουν τα πολιτικά πρόσωπα με τον πιο σύντομο δρόμο στον φυσικό τους δικαστή, χωρίς καμία σκιά στη διερεύνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη διεθνή συγκυρία συνδέοντας τις τελευταίες εξελίξεις με το διακύβευμα της σταθερότητας στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η αντιπολίτευση είναι για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Στο σημείο αυτό, το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής προς την αντιπολίτευση είναι πως «κλείνει ένας κύκλος και εμείς σας αφήνουμε στο χθες». Γιατί η ΝΔ έχει επιλέξει τη σοβαρότητα έναντι του τυχοδιωκτισμού και η χώρα αλλάζει σελίδα, μακριά από το διχασμό και την τοξικότητα. Και πάνω στη βάση αυτής τη λογικής έθεσε και τα νέα στοιχήματα για το αύριο, με αιχμή τη συνταγματική αναθεώρηση και το άρθρο 86.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κατηγορία για εσχάτη προδοσία που του αποδίδεται ως το «ύστατο αδιέξοδο μιας απόπειρας να χτυπηθεί η κυβέρνηση και να προκληθεί αστάθεια στη χώρα», όταν το διακύβευμα της σταθερότητας επανέρχεται ως μείζον σε αυτή τη διεθνή συγκυρία, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι για άλλη μια φορά είναι κατώτερη των περιστάσεων. Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι τα δεδομένα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες, έχουν ρίξει φως στα fake news που επιδιώχθηκαν από συγκεκριμένα κέντρα προκειμένου να θολώσουν την κοινή γνώμη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το πολιτικό κλίμα δεν θα επιστρέψει εκεί, που βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον πάντως διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αφήνει πλέον τίποτα να πέφτει κάτω και θα απαντά όταν ο ίδιος κρίνει απαραίτητο με δημόσιες παρεμβάσεις του.

Πηγή

PREVIOUS

Φόβοι επιστημόνων για πυρηνικό Αρμαγεδδώνα και Γ Παγκόσμιο Πόλεμο από την τεχνητή νοημοσύνη

NEXT

Ο Γκόγκα Λεβιάν έκανε τατουάζ τα πρόσωπα του Σπύρου και του Νίσι που πέθαναν στο Άραχθο
Related Post
Συντάξεις-Μαρτίου:-Πότε-θα-δουν-λεφτά-οι-συνταξιούχοι-–-Οι-ημερομηνίες-πληρωμής-για-όλα-τα-Ταμεία
8 Φεβρουαρίου 2024
Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι – Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Πυρκαγια-στην-Κόρινθο-κόντα-στο-νοσοκομείο-–-Σπεύδουν-πυροσβεστικές-δυνάμεις
18 Ιανουαρίου 2025
Πυρκαγια στην Κόρινθο κόντα στο νοσοκομείο – Σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις
«Απόπειρα-δηλητηρίασης-του-Άσαντ-στη-Μόσχα»,-μεταδίδουν-ρωσικά-Μέσα-ενημέρωσης
2 Ιανουαρίου 2025
«Απόπειρα δηλητηρίασης του Άσαντ στη Μόσχα», μεταδίδουν ρωσικά Μέσα ενημέρωσης
Δειλία-είναι-να-εξαφανίζεσαι-χωρίς-καμία-εξήγηση…
18 Μαρτίου 2025
Δειλία είναι να εξαφανίζεσαι χωρίς καμία εξήγηση…
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved