Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
438 views 4 secs 0 Comment

Κοτόπουλο πανέ βήμα-βήμα σε 30 λεπτά!

katerina - 9 Αυγούστου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X

Το κοτόπουλο πανέ είναι αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να το απολαύσουμε στο τραπέζι μας.

Μυστικά και βασικά υλικά

Στην πραγματικότητα το πιάτο αυτό είναι αρκετά εύκολο ως προς την παρασκευή του, αφού χρειάζονται μόνο 3 υλικά για το πανάρισμα του κοτόπουλου. Αλεύρι, αυγό και φρυγανιά ή ψωμί είναι τα υλικά που δημιουργούν την λαχταριστά τραγανή κρούστα στις κοτομπουκιές ή στα φιλετάκια κοτόπουλου. Τα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία αυτού του πιάτου είναι λίγα και εύκολα, ενώ οι επιλογές παναρίσματος ποικίλλουν ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε στην υφή της κρούστας. Εάν θέλετε να μάθετε πιο αναλυτικά ποια είναι όλα τα μυστικά, αλλά και οι διαφορετικοί τρόποι παναρίσματος, μπορείτε να διαβάσετε ποιο είναι «το τέλειο πανάρισμα για κοτόπουλο» όπου δίνουμε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα tips.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια αγαπημένη συνταγή για κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα στο τηγάνι ή στο φούρνο για μια πιο υγιεινή εκδοχή, ενώ παράλληλα σας δίνουμε αναλυτικά όλα τα βήματα της διαδικασίας που θα εγγυηθούν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Παναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και τον φούρνο
30 Λεπτά + 30΄ αναμονή | Εύκολο

Υλικά
2 κομμάτια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
3 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού μπαγιάτικου ή φρυγανιά
1½ φλιτζ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 πρέζες πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες σκόρδο σε σκόνη
1½ φλιτζ. αλεύρι
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα φιλέτα του κοτόπουλου και τις χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνουν λεπτές. Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και το μείγμα με τα ψίχουλα ψωμιού ή τη φρυγανιά.

Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι -τινάζοντας να φύγει η περίσσεια-, μετά στο αυγό και, τέλος, στα ψίχουλα τινάζοντας ελαφρά. Αφήνουμε τα παναρισμένα φιλέτα σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η πανάδα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα φιλέτα για 2-3′ από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά στο εσωτερικό. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα παναρισμένα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα. Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα ή ρηχό ταψί, στρωμένα με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 15′  και από τις 2 πλευρές.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Χοιρινό σε αμπελόφυλλα!

NEXT

Χταπόδι στιφάδο!
Related Post
4 Οκτωβρίου 2023
Noodles με μοσχαρίσιο κιμά!
13 Φεβρουαρίου 2023
Πώς να φτιάξετε πεϊνιρλί βήμα-βήμα
6 Μαρτίου 2023
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
15 Μαΐου 2023
Τυλιχτή σπανακόπιτα με μπέικον!
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved