Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
346 views 10 secs 0 Comment

Κοτομπούρεκα με πιπεριές και φέτα!

katerina - 17 Σεπτεμβρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε αγαπημένα μπουρεκάκια με κοτόπουλο, πιπεριές και φέτα. Ένα νόστιμο ορεκτικό και ένα χορταστικό σνακ για το ταπεράκι στο γραφείο ή το σχολείο.

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα των φύλλων
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 260-270 ml νερό

Για τη γέμιση

  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλου (700 γρ.), σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε μπαστουνάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 15-20 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • σουσάμι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ζυμώνοντας καλά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική σαν τη ζύμη του ψωμιού. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄.

Βήμα 2

Γέμιση: Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί. Βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσει. Με μια ξύλινη κουτάλα σπρώχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στις άκρες του τηγανιού και ρίχνουμε στο κέντρο τις πιπεριές.

Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει, ρίχνουμε μέσα τον δυόσμο, τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη (βέργα) ανοίγουμε σε πολύ λεπτό, στρογγυλό φύλλο.

Βήμα 4

Ραντίζουμε με νερό περιμετρικά όλο το φύλλο και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στη μέση δημιουργώντας 2 ημικύκλια. Απλώνουμε γέμιση στην άκρη της κομμένης πλευράς κατά μήκος.

Τυλίγουμε το κάθε ημικύκλιο σε μακρύ ρολό και το μεταφέρουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε σουσάμι και τα ψήνουμε για 40΄ μέχρι να ροδίσουν.

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIOM

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα!

NEXT

Μυρωδάτη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!
Related Post
19 Φεβρουαρίου 2023
Κεφτεδάκια πολίτικα!
18 Ιουλίου 2023
Ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με κιμά και μπαχαρικά!
31 Μαΐου 2023
Φάβα με μοσχαρίσιο συκώτι και βαλσαμικό
22 Ιανουαρίου 2023
6 συνταγές για τέλειες σπιτικές πίτσες
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved