Kliktv.gr
Ελλαδα

Κορωνοϊός: Η χλωροκίνη και το φτηνό φάρμακο που δίνει ελπίδα – Η Γερμανία παρήγγειλε μεγάλες ποσότητες

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και υπεύθυνο ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα έληξε με ευχάριστα νέα, αφού ο ίδιος αναφέρθηκε σε μελέτες που δίνουν ελπίδες για την καταπολέμηση του ιού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ερευνητική ομάδα της Γαλλίας υπό τον διάσημο καθηγητή λοιμώξεων, του κ Didier Raoult, χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων με βάση την ουσία χλωροκίνη που ήδη χρησιμοποιείται σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία. Η χρήση των φαρμάκων σε 6 μέρες οδήγησε σε αρνητικοποίηση για τον ιό στο 90% των ασθενών, σε σχέση με μια άλλη ομάδα στην οποία δε χορηγήθηκε το σχήμα. Από την τελευταία ομάδα το 96% παρέμεινε θετικό για τον ιό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, μία ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών στο Γουχάν και στο Σενζέν, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός 4 ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου. Πρόκειται για ένα νέα φάρμακο από την Ιαπωνία.

“Ενθαρρυντικά δεδομένα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία”

«Άρα υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά δεδομένα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία και περιμένουμε να επιβεβαιωθούν και από άλλες μελέτες. Ειδικά για αυτό το θέμα, αναμένουμε και ειδικές οδηγίες, ιδιαίτερα για τα σοβαρά περιστατικά, από ειδική ομάδα εργασίας που έχει συστηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό και συνεδριάζει υπό την προεδρία του κυρίου Γαργαλιάνου που είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων» ανέφερε σχετικά ο κ. Τσιόδρας.

Χλωροκίνη, το φάρμακο για την ελονοσία

Να αναφέρουμε ότι η χλωροκίνη έχει ανθελονοσιακές ιδιότητες και χορηγείται για την αποτροπή και την αντιμετώπιση της ελονοσίας, αλλά και αυτοάνοσων ασθενειών, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Στην Κίνα, σε κλινικές δοκιμές κατά του Covid-19 χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς για τη θεραπεία νοσούντων από κορωνοϊό, φωσφορική χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο καθηγητής έρευνας Didier Raoult επισήμανε τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα των δοκιμών χλωροκλίνης σε 24 νοσούντες στη Γαλλία. Ο ίδιος σημείωσε πως στους ασθενείς που έλαβαν αγωγή, διαπιστώθηκε θεαματική επίσπευση της θεραπευτικής διαδικασίας, αλλά και η μείωση του χρόνου καραντίνας.

Πιο αναλυτικά, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής, έξι μέρες μετά την έναρξη χορήγησης του φαρμάκου, ο ιός εξαφανίστηκε από τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που έλαβαν την αγωγή.

Επαρκής ποσότητα του φαρμάκου στην Ελλάδα

Κατά την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τσιόδρας σημείωσε: «Είναι ένα ευρέως και διαδεδομένο φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση της μαλάριας (ελονοσίας δηλαδή), είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα.

Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με τον νέο κορωνοϊό και όλοι παίρνουν χλωροκίνη.”

Η Γερμανία παρήγγειλε μεγάλες ποσότητες

Σύμφωνα με δήλωση του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει παραγγείλει μεγάλες ποσότητες χλωροκίνης ως πιθανό θεραπευτικό μέσο για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός της στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND), πρόκειται για το φάρμακο Chloroquine (Χλωροκίνη) το οποίο παρασκευάζει η εταιρεία Bayer. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθεί και η πνευμονική νόσος Covid-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό.

Στη Γαλλία, η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi προσέφερε στη γαλλική κυβέρνηση αρκετά εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Plaquenil για την ελονοσία. Οι πρώτες μελέτες σε 24 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό είναι “πολλά υποσχόμενες”, όπως ανακοινώθηκε.

Το νέο φάρμακο από την Ιαπωνία

Στο μεταξύ, αντιγριπικό φάρμακο το οποίο έχει αναπτύξει ιαπωνική εταιρεία φαίνεται ότι λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι του κορωνοϊού. Μάλιστα στην Κίνα έχει αρχίσει η χρήση του φαρμάκου.

“Είναι ιδιαίτερα ασφαλές και εμφανώς αποτελεσματικό”, σημείωσε ο Zhang Xinmin, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας του υπουργείου Επιστημών της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

Κλινικές μελέτες που έγιναν σε ασθενείς σε νοσοκομεία της Ουχάν και της Σενζέν, έδειξαν ότι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο εμφανίστηκαν πολύ σύντομα αρνητικοί στο τεστ του ιού. Ταυτόχρονα, τα συμπτώματα πνευμονίας υποχώρησαν σημαντικά, ενώ δεν παρουσιάστηκαν εμφανείς παρενέργειες.

Το Διαβάσαμε Κορωνοϊός: Η χλωροκίνη και το φτηνό φάρμακο που δίνει ελπίδα – Η Γερμανία παρήγγειλε μεγάλες ποσότητες

Related posts

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Έβρο: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία

rularulina_xo0ks4zq

Στην Ινδία “συνέλαβαν” περιστέρι ως πιθανό κατάσκοπο του Πακιστάν [βίντεο]

rularulina_xo0ks4zq

Κομισιόν: Ποσό “μαμούθ” για την ανάκαμψη της Ε.Ε.

rularulina_xo0ks4zq