![Κορυφώνεται-η-συζήτηση-στη-Βουλή-για-την-πρόταση-δυσπιστίας-–-Απόψε-η-κρίσιμη-ψηφοφορία-[live]](https://i0.wp.com/kliktv.gr/wp-content/uploads/2025/03/553147-4153217245934715525682-02-7819515217209210-651681-5244187592-197439-83.webp?fit=980%2C551&ssl=1)
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη και τελευταία ημέρα της συζήτησης στη Βουλή σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετηθούν στη διάρκεια της ημέρας, ενώ η διαδικασία θα κορυφωθεί το βράδυ με την ονομαστική ψηφοφορία.
Από τις 9:00 το πρωί της Παρασκευής (7/3) συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα τοποθετηθούν κορυφαίοι υπουργοί, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που θα ξεκινήσουν με αντίστροφη σειρά, ώστε η τελευταία τοποθέτηση να γίνει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κύκλος των ομιλιών αναμένεται να καθορίσει το κλίμα πριν από την καθοριστική ονομαστική ψηφοφορία.
Νωρίς το πρωί, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα της Βουλής απηύθυνε έκκληση για «εγκράτεια και συστολή» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σειρά έχουν οι τοποθετήσεις των υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.
Το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει ενόψει της ψηφοφορίας, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και θα διεξαχθεί η ψηφοφορία που θα καθορίσει αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει με την εμπιστοσύνη της Βουλής ή αν θα υπάρξουν εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.
Κοινοποιήστε: