Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
233 views 3 secs 0 Comment

Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο!

katerina - 4 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Αυτή η κιμαδόπιτα με το φύλλο Βηρυτού συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την πικάντικη γεύση του μπούκοβου και είναι για τους μερακλήδες.

Υλικά

  • Μερίδες: 4

Για τη ζύμη χρησιμοποιούμε φύλλο Βηρυτού ή φτιάχνουμε το παρακάτω

  • 250 ml νερό
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 15 γρ. αλάτι
  • 520 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια ξερά μικρά (ψιλοκομμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το σουμάκ και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε αλάτι και πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του κιμά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Στο μίξερ με φτερό, βάζουμε τα άλευρα με το νερό, το αλάτι και 60 γρ. λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ελαστικό ζυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30΄. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και κάνουμε μπαλάκια. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 15΄ ακόμη.

Βήμα 3

Ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο, με λιωμένο βούτυρο στην επιφάνεια του ζυμαριού σε μικρούς δίσκους και τα ξεκουράζουμε ξανά όλα μαζί για 15΄. Ανοίγουμε στον πάγκο ξανά με τον πλάστη το ζυμάρι με αρκετό βούτυρο και στη συνέχεια με τα χέρια μας τραβάμε προσεκτικά τις άκρες (προσοχή, πάντα τα χέρια μας «βρεγμένα» με βούτυρο ή ελαιόλαδο) και τεντώνουμε.

Βήμα 4

Σηκώνουμε τη ζύμη να παίρνει αέρα μέχρι να ανοίξει ένα μεγάλο φύλλο. Βάζουμε τη μισή γέμιση και τυλίγουμε σε φάκελο. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο ένα δεύτερο φύλλο και βάζουμε στη μέση τον φάκελο και ξανατυλίγουμε. Κάνουμε το ίδιο και στα άλλα 2 ζυμάρια με την υπόλοιπη γέμιση. Είναι σημαντικό να έχουν τα φύλλα μας μέσα και έξω αρκετό λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 5

Ψήνουμε πλάι πλάι τους 2 φακέλους στο ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα!

NEXT

Πικάντικος τραχανάς-ριζότο µε πελτέ και πρόβειο γιαούρτι!
Related Post
2 Φεβρουαρίου 2023
Ντοματόσουπα με ρύζι
1 Φεβρουαρίου 2023
Υγρό κέικ σοκολάτας με ουίσκι από τον Στέλιο Παρλιάρο (vid)
8 Μαρτίου 2023
Καθημερινό Τραπέζι: Παέλια θαλασσινών!
8 Μαΐου 2016
Κότσι χοιρινό με μουστάρδα, μέλι και δεντρολίβανο !!!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved