31.7 C
Αθήνα
11 Αυγούστου 2020
Kliktv.gr
Διαφορα

Καταλήψεις, ένοπλα επεισόδια, διακίνηση ναρκωτικών και βιαιοπραγίες. Λαθρομετανάστες στρατολογούν οι αντιεξουσιαστές.Η δράση της ομάδας No Border Camp

Ακόμα μία απειλή για τη δημόσια ασφάλεια! Η συμμετοχή και νέων προσφύγων σε καταλήψεις, ένοπλα επεισόδια, διακίνηση ναρκωτικών και βιαιοπραγίες στο κέντρο της Αθήνας ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ. Η δράση της ομάδας No Border Camp

Από την
Καρολίνα Μάξιμου

Μεγάλο προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές έχουν προκαλέσει στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αντιεξουσιαστές, «μπαχαλάκηδες» και οργανωμένο έγκλημα έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν και να στρατολογούν μετανάστες. Το αποκαλύπτει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., εκφράζοντας την ανησυχία του για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η στρατολόγηση. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν και πολλά να χάσουν. Η ενεργοποίησή τους σε συμμορίες ποινικών, αλλά και σε ομάδες αναρχοαυτόνομων που πραγματοποιούν επιδρομικές επιχειρήσεις πιθανότατα θα προσδώσει άλλη διάσταση και στις δύο αυτές απειλές για τη δημόσια ασφάλεια».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κατά την ίδια πηγή, το πάντρεμα αυτό επιβεβαιώθηκε σε κάποια από τα πρόσφατα περιστατικά, με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η Αστυνομία. Εντοπίστηκαν όχι μόνο παλιάς κοπής, αλλά και πρόσφατοι μετανάστες σε καταλήψεις, επεισόδια και βιαιοπραγίες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αλληλέγγυοι

Ο πρόσφατος δημόσιος ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, μάλιστα, μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έσπευσε να το υποβαθμίσει, κάνοντας λόγο για «μια ατυχή επίθεση από ένα και μόνο άτομο, που ξέφυγε από την πορεία».

Η Αστυνομία, πάντως, εκτιμά ότι ο συγχρωτισμός μεταναστών με ομάδες αναρχοαυτόνομων έχει γίνει στο περιθώριο της δράσης αλληλέγγυων που προέρχονται από την άκρα Αριστερά. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατειλημμένα πανεπιστημιακά κτίρια έχουν εδώ και καιρό μετατραπεί σε ιδιότυπα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, αλλά και σε αποθήκες βομβών μολότοφ, ενώ ταυτόχρονα εκεί πραγματοποιείται και διακίνηση ναρκωτικών.
Οι διοικήσεις των πανεπιστημίων καταγγέλλουν τις Αρχές για ολιγωρία. Ο πρύτανης ενός ιδρύματος που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα έντονα προβλήματα ισχυρίζεται ότι έχει πολλάκις ζητήσει τη συνδρομή του κράτους, το οποίο τον έχει αγνοήσει, ενώ σε μια περίπτωση του είπε ξεκάθαρα ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί πού να μπλέκουμε τώρα…».

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα ολονύκτια επεισόδια στα Εξάρχεια που ακολούθησαν τον ξυλοδαρμό. Αφορμή γι’ αυτά στάθηκαν η εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών στην οδό Νοταρά, στα Εξάρχεια, και η πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε. Οι Αρχές αρχικά δεν επενέβησαν, απλά ακολούθησαν την πορεία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μεταλλαγμένες ομάδες κουκουλοφόρων. Σ’ αυτές συμμετέχουν και μετανάστες που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα».

Από το Πακιστάν

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Εξαρχείων στην εμπορία ναρκωτικών. Σ’ αυτή τη δραστηριότητα πρωταγωνιστούν άτομα από το Πακιστάν, τα οποία συχνά εμπλέκονται σε πρωτοφανή ένοπλα επεισόδια. Στο στόχαστρο των αρχών ασφαλείας έχουν μπει και μέλη του No Border Camp.

Κάποιοι από τους νεαρούς αντιεξουσιαστές που συμμετέχουν στις καταλήψεις της συγκεκριμένης ομάδας έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατολόγηση μεταναστών. Οι ομάδες αυτές ασκούν τη δική τους μεταναστευτική πολιτική, καταλαμβάνοντας δημόσια κτίρια και στεγάζοντας σ’ αυτά πρόσφυγες και μετανάστες. Σ’ αυτά τα αυθαίρετα κέντρα φιλοξενίας είναι που γίνονται η επαφή, αλλά και η εκπαίδευση των μεταναστών ακόμα και στον χειρισμό εκρηκτικών υλών.
Αρμόδια πηγή, μάλιστα, μας είπε ότι έχει εντυπωσιάσει τους αξιωματικούς που ασχολούνται το γεγονός ότι μετανάστες οι οποίοι προσχωρούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο εκδηλώνουν ταυτόχρονα και έντονη αξιόποινη συμπεριφορά, ακόμα κι αν βρίσκονται στην Ελλάδα μόνο λίγους μήνες. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν συλληφθεί σε επεισόδια μετανάστες, οι οποίοι λίγο καιρό πριν είχαν συλληφθεί από την Αστυνομία για συμμετοχή σε κλοπές, παρενοχλήσεις, βιαιοπραγίες και άλλα τέτοια περιστατικά.

Στο κύκλωμα και ανήλικοι χωρίς οικογένειες και χαρτιά

Ζητώντας να μάθουμε την ανθρωπογεωγραφία αυτής της κατηγορίας, αρμόδιος αξιωματικός μάς είπε ότι πρόκειται για νεαρούς άνδρες που συνήθως είναι έως 25 ετών και πάντως όχι πάνω από 30. Προέρχονται από τη Μέση Ανατολή και από τη Βόρειο Αφρική και έχουν εισέλθει χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα από το Αιγαίο. Οταν εγκλωβίστηκαν εδώ, σταδιακά εισήλθαν στους συγκοινωνούντες χώρους των αντιεξουσιαστών και των ποινικών. Αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός, συχνά και στον έναν και τον άλλον χώρο.

Οι αρχές ασφαλείας, όμως, έχουν έρθει αντιμέτωπες και με ανήλικους μετανάστες, οι οποίοι μυήθηκαν στα κέντρα φιλοξενίας και, μη έχοντας συγγενείς ή φίλους, βρήκαν στους χώρους αυτούς μια μορφή οικογένειας. Βρίσκουν καταφύγιο σε συλλογικότητες των Εξαρχείων και εντάσσονται στα περιβάλλοντα αυτά. Αυτό, όμως, που κυρίως προβληματίζει είναι ότι πρόκειται για μια δυναμική ροή και όχι για κάποιες περιπτώσεις.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι οι μετανάστες που εξαφανίζονται χωρίς στοιχεία και χαρτιά, χωρίς να γνωρίζει κανείς την τύχη τους. Η ανησυχία των αρχών ασφαλείας έγκειται στο ότι αυτά τα άτομα, εξαιτίας των εμπειριών τους και των απάνθρωπων συνθηκών στις οποίες μεγάλωσαν, είναι σε θέση να προχωρήσουν ακόμα ένα βήμα, μη μπορώντας ακόμα και ο πιο έμπειρος αξιωματικός να αποκλείσει ιδιαίτερα βίαια περιστατικά στο προσεχές μέλλον.

πηγή

Καταλήψεις, ένοπλα επεισόδια, διακίνηση ναρκωτικών και βιαιοπραγίες. Λαθρομετανάστες στρατολογούν οι αντιεξουσιαστές.Η δράση της ομάδας No Border Camp

Related posts

Ξεσπά η Θεοδοσία από τις «Άγριες Μέλισσες» για τα μέτρα σε πλοίο της γραμμής: «Ρε τι θέατρο ζούμε;»

rularulina_xo0ks4zq

Πρόωρη εμμηνόπαυση: Για ποια μορφή καρκίνου αυξάνει τον κίνδυνο

rularulina_xo0ks4zq

Τουρκικά ΜΜΕ: Ελληνικά πυρά κατά τουρκικού σκάφους

rularulina_xo0ks4zq

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης. Δέχομαι Όροι Χρήσης

Privacy & Cookies Policy