Klik Web Tv Radio and News
Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Auto-Moto
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογια
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Μουσική
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Συνταγές
153 views 7 secs 0 Comment

Θράψαλο κεμπάπ!

katerina - 28 Φεβρουαρίου 2023

Κοινοποιήστε:

  • Twitter
  • Facebook

Σε αυτή τη νηστεία επιλέγουμε θράψαλο αντί καλαμαριού, που είναι και πιο οικονομικό και πιο ουδέτερο σε γεύση.

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 3 θράψαλα μέγεθος large
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 5 ντοματίνια
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 2 πρέζες καπνιστή πάπρικα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα θράψαλα και τα κεφάλια, κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και το κάθε μισό το κόβουμε σταυρωτά στα 4. Κόβουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια στη μέση. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τα σώματα και τα κεφάλια από τα θράψαλα. Σοτάρουμε για 1΄-2΄ και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ μέχρι να μειωθεί το κρασί και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστή κατσαρόλα μέχρι τα θράψαλα να γίνουν τρυφερά και να έχει μείνει περίπου 1 φλιτζάνι υγρό. Αφαιρούμε τα θράψαλα και τα κρεμμύδια και σουρώνουμε τα υγρά, πιέζοντας τα ντοματίνια να σπάσουν.

Βήμα 3

Κρατάμε τα θράψαλα καλυμμένα με ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν και σε ένα μικρό τηγανάκι μειώνουμε τα υγρά στο μισό. Κόβουμε τα θράψαλα σε τετράγωνα κομμάτια 3×3 εκ. και τα ανακατεύουμε με το συμπυκνωμένο ζουμάκι. Περνάμε τα θράψαλα με τα κρεμμύδια σε ξυλάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή σε δυνατό γκριλ και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Styling: Κ. Λυκουρέση – Food styling: Μ. Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M

Πηγή: olivemagazine.gr

PREVIOUS

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

NEXT

Σουπιές κρασάτες με κρεμμυδάκια στιφάδο!
Related Post
20 Ιανουαρίου 2023
Γιορτινή κρεατόπιτα
4 Φεβρουαρίου 2023
Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο!
31 Ιανουαρίου 2023
Απονομή βραβείων AFFA 2023
23 Φεβρουαρίου 2023
Μπουρανί Τυρνάβου: η παραδοσιακή συνταγή της Καθαράς Δευτέρας!
Comments are closed.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved