5.5 C
Αθήνα
24 Φεβρουαρίου 2020
Kliktv.gr
Διαφορα

Θέατρο και με τους νεκρούς αθεόφοβε;

Θέατρο και με τους νεκρούς αθεόφοβε;

Μπράβοι, μυστικοί αστυνομικοί και κλακαδόροι από αλλού ήταν τελικά η συντριπτική πλειονότητα όσων εμφανίστηκαν σαν πυρόπληκτοι κάτοικοι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού προχτές στο Μάτι. Ο άνθρωπος, δεν ντράπηκε να μετατρέψει μια εξ αιτίας του χαροκαμένη περιοχή σε σκηνικό θεάτρου, όπως καταγγέλλουν αυθεντικοί κάτοικοι της περιοχής!

Η χοντροκομμένη παράσταση «βρωμούσε» από μακριά για όσους την παρακολούθησαν ακόμα και από την τηλεόραση. Οι άνετοι και καλοντυμένοι και κουστουμαρισμένοι με τα ανοιχτά πουκάμισα, που κυριαρχούσαν, έκαναν μπαμ ότι ήταν μισθωμένα όργανα. Ήταν άλλωστε και οι ενεργοί πρωταγωνιστές της θεατρικής βόλτας του κ Τσίπρα στον καμένο συνοικισμό.

Οι κυρίες και χαμογελαστές δεσποινίδες, μέσα στη μαυρίλα της διάθεσης που προκαλούσε το τοπίο, ήταν εξόφθαλμα ξενόφερτες και καμιά τους δεν αναγνωρίστηκε σαν κάτοικος της περιοχής από τους λίγους, ελάχιστους, κατοίκους που παραβρέθηκαν στην ανίερη φιέστα του πρωθυπουργικού περίγυρου. Η μεταφορά τους προδίνεται και από το θράσος που είχαν να χειροκροτήσουν τον άνθρωπο που προΐσταται των υπηρεσιών που ευθύνονται για το μεγάλο θανατικό! Οι λίγοι πραγματικοί, κατεστραμμένοι παρόντες κάτοικοι παρέμειναν σεμνά σιωπηλοί.

Η παράσταση ήταν απολύτως στημένη και κεντρικά ελεγχόμενη, έτσι που να μπορεί να εμφανιστούν ασφαλείς και θρασύτατα αεράτοι οι απόντες στην καταστροφή και μετά, και συνυπεύθυνοι για το θάνατο 98 ανθρώπων περιφερειάρχις κ Δούρου και ο δήμαρχος κ Ψινάκης. Εάν ήταν παρόντες οι κάτοικοι Ματιού και Ραφήνας θα κινδύνευαν από ηχηρά γιούχα.

Το ιερόσυλο στήσιμο αποδεικνύεται εκτός των άλλων και:

1. από την έγγραφη καταγγελία πολλών κατοίκων που ήταν απόντες, την επόμενη μέρα, που διαμαρτύρονται γιατί τα υπεσχημένα από την κυβέρνηση δεν έχουν γίνει πράξη,

2. από την καταγγελία μέλους της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων- την οποία υποτίθεται ότι θα ενημέρωνε για τα πεπραγμένα ο κ Τσίπρας- ότι «γίναμε κομπάρσοι ενός καλοστημένου έργου, για το οποίο δεν είχαμε ενημερωθεί ότι θα λάβουμε μέρος»,

3. από τη μήνυση δύο δεκάδων συγγενών θυμάτων, εναντίον της περιφερειάρχη, του δημάρχου, των διοικητών πυροσβεστικής, αστυνομίας, λιμενικού για το έγκλημα

4. από τη μήνυση πυρόπληκτου κατοίκου, ανώτατου στρατιωτικού, κατά των υπευθύνων πολιτικών και ένστολων αξιωματούχων, που συνοδεύεται από τεκμηριωμένη έρευνα για τα αίτια της καταστροφής,

5. από το γεγονός ότι από τους χιλιάδες κατοίκους που επλήγησαν δεν εμφανίστηκαν παρά μετρημένοι στα δάχτυλα, αρκετοί από τους οποίους, όπως δήλωσαν, εξαπατήθηκαν από τους διοργανωτές της φιέστας.


Ποια ήταν η εξαπάτηση;

1. Όπως δήλωσε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων κ Μαλά, «υποτίθεται ότι θα μαθαίναμε εξελίξεις σε κάποια θέματα, που έχουμε θέσει ώστε να κάνουμε ανοιχτή ενημέρωση στις 12- 14 Σεπτεμβρίου. Αν ήθελε να έρθει- ο πρωθυπουργός- για μια σφαιρική ενημέρωση θα μπορούσε να έρθει χωρίς χειροκροτητές, όπως έχει συμβεί με όλους όσοι έχουν έρθει για να τους ενημερώσουμε». «Ο κ Τσίπρας ήρθε στο Μάτι με άγνωστους σε μας ανθρώπους που του έδωσαν ανθοδέσμες και τον χειροκροτούσαν. Γιατί εμείς είδαμε και ξαναείδαμε τα πλάνα και δεν βλέπαμε κάποιον που να τον ξέρουμε».

2. Μια άλλη πυρόπληκτη, που μένει εκεί γιατί δεν έχει πού αλλού να πάει είπε αγανακτισμένη ότι δεν πήγε στη φιέστα συνειδητά, όπως δεν πήγαν και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής για να μην εκληφθούν σαν χειροκροτητές. Άλλη πυρόπληκτη, που ήταν παρούσα δήλωσε ότι δεν αναγνώρισε παρά ελάχιστους κατοίκους της περιοχής, που ήταν συγκρατημένοι.

3. Ένας κάτοικος που επιτέθηκε φραστικά στον πρωθυπουργό και τη συνοδεία του απομακρύνθηκε σηκωτός από τους μπράβους του λαοπρόβλητου ηγέτη.

4. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε στη συμμάζωξη ότι πήγε για να ακούσει τα προβλήματα και όχι για να κάνει δηλώσεις. Ενώ η συντονιστική περίμενε από τον ίδιο αποσαφηνίσεις! Όλα αυτά είναι χοντροκομμένη παράσταση για έναν απλό λόγο:
5. Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά δουλειά να πάει στο Μάτι για να μάθει ο ίδιος ποιες είναι οι ανάγκες των κατοίκων και της περιοχής. Ώφειλε να πάει για ηθική συμπαράσταση τη μέρα ή την επόμενη της τραγωδίας. Αλλά, τότε ήταν απών!

6. Για ενημέρωση πληρώνονται, και μάλιστα αδρά, από το υστέρημα των πολιτών οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι, οι περιφερειακοί παράγοντες και οι υπόλοιπες υπηρεσίες για τα ακίνητα, το ρεύμα, το νερό, την ασφάλεια, τις φωτιές και τις πλημμύρες και τις οικονομικές αποζημιώσεις. Όχι ο πρωθυπουργός. Και μάλιστα 40 μέρες μετά! Όλοι αυτοί οι τύποι έπρεπε να είναι νυχθημερόν στην πυρόπληκτη περιοχή, αγκαλιά με τους κατοίκους.

7. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από τους αρμόδιους υπουργούς και δρά. Αν δεν τον ενημερώνουν ή δεν τον ενημερώνουν σωστά οι υπουργοί και οι καρεκλοκένταυροι των δημόσιων υπηρεσιών τους ξηλώνει και βάζει άλλους. Ή τους καταργεί και κάνει μόνος του τη δουλεία για 53 άχρηστους λειτουργούς.

Αυτός ο συγκεκριμένος, όμως, με τις υποδείξεις του αμοραλιστικού του στενού περίγυρου ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: Πώς θα σώσει τον εαυτό του από τη φθορά και τη συνυπευθυνότητα στο θάνατο 98 ανθρώπων. Και δεν διστάζει να στήνει φιέστες πάνω σε αποκαϊδια και σε χώμα που εκπέμπει ακόμα τις κραυγές των ανθρώπων που καίγονταν εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Και κάνει τάχα πως ενδιαφέρεται για τους πυρόπληκτους και την περιοχή, ξεστομίζοντας τις ίδιες μπούρδες που έλεγε και στη Θεσσαλονίκη. Ότι δηλαδή «κάθε μήνα θα είναι στο Μάτι». Ναι. Όπως είναι κάθε Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη!

Δεν ξέρω αν τον πληροφόρησαν οι παρατρεχάμενοί του- αν όχι ας διαβάζει κάθε πρωί εφημερίδες σαν τον Καραμανλή και τον Ανδρέα που λέει ότι θαυμάζει (άλλη μπούρδα)- αλλά αποδεικνύεται ότι για τη συμφορά δεν φταίει ο στρατηγός άνεμος, αλλά η παντελής απουσία της σταθερής πυροσβεστικής στη Νταού όπου ξέσπασε η φωτιά, την οποία θα μπορούσε να σβήσει γρήγορα, σε συνδυασμό με την παντελή ασχετοσύνη της αστυνομίας για τον χάρτη της περιοχής του Ματιού, όταν έστελνε μαζικά τον κόσμο να καεί στα στενά του συνοικισμού. Ταυτόχρονα με την αβελτηριά των αρμόδιων να δώσουν έγκαιρα εντολή εκκένωσης των οικισμών και με την απουσία των υπεύθυνων από τη δράση τις ώρες της καταστροφής.

Αν εξαιρέσεις τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, που υπεύθυνος για την ύπαρξή τους είναι οι ψηφοφόροι τους, όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση του κ Τσίπρα. Δηλαδή από τον ίδιον. Με τα δικά του κριτήρια.

Αντί να καταφεύγει σε χοντροκομμένες θεατρικές επισκέψεις δήθεν συμπαράστασης στο λαό, ο κ Τσίπρας θα ήταν προτιμότερο να μην έκαιγε το λαό με τις επιλογές του. Και ακόμα προτιμότερο θα ήταν αν μας άδειαζε τη γωνιά. Γιατί εκτός από την καθημερινότητα προσβάλει και το θέατρο.Γ. Παπαδόπουλος – ΤετράδηςΠηγή Θέατρο και με τους νεκρούς αθεόφοβε;

Related posts

Γυναίκα με αλτσχάιμερ αναγνωρίζει τον άντρα της ακούγοντας το αγαπημένο της τραγούδι

rularulina_xo0ks4zq

Καλλιτέχνης έφτιαξε ένα μοναδικό έργο τέχνης για να δείξει την εμμονή μας με τα smartphones

rularulina_xo0ks4zq

Φανταστική η μικρή! Μιλάει με νάζι στο τηλέφωνο και γίνεται viral (vid)

rularulina_xo0ks4zq