19 April, 2019
Home / Διαφορα  / Η φιέστα του Κώστα Μπακογιάννη…

Η φιέστα του Κώστα Μπακογιάννη…


…θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση της… ΔΑΠ ΝΔΦΚ…
Αρχηγική εμφάνιση έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης το βράδυ της Δευτέρας στο εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής καμπάνιας του για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Αθήνας. Μάλιστα, το «μανιφέστο του» περιελάμβανε μια…
«συμφωνία εμπιστοσύνης» με τους Αθηναίους , κάτι σαν το …συμβόλαιο με το λαό.

Η φιέστα στην οδό Πειραιώς , ήταν προσεκτικά δομημένη. Ήταν έτσι οργανωμένη από το επιτελείο του, ώστε να αναδείξει δυο στοιχεία. Από τη μια να τονίζει το «μέγα πλήθος» (υποστηρίζοντας το σύνθημα «να φέρουμε τα κάτω πάνω») με κόσμο που έμεινε έξω από το χώρο της εκδήλωσης στο ύψος του Θησείου. Και από την άλλη να χτίζει το προφίλ ενός πολιτικού-(αντι)σταρ με τα φώτα να πέφτουν πάνω του, σαν τροχιοδεικτικά για το, εκτός ορίων πόλης, μέλλον του.

Διόλου τυχαία η επιλογή ενός συναυλιακού χώρου, στην καρδιά της πόλης, όπου έγινε η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Αθηναίων. Θέλησε να δώσει χαρακτηριστικά «λαοπρόβλητου» ηγέτη, κάτι που φάνηκε από τις πρώτες λέξεις της ομιλίας του που εστίασε με το «καλησπέρα» στην παρουσία του κόσμου: «Σας ευχαριστώ που είστε, τόσοι πολλοί, απόψε εδώ. Με τιμάτε».

Παράλληλα, έδωσε το ξεκάθαρο σήμα για την απαρχή μιας μακράς πορείας που, με το σύνθημα –τίτλο του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Αθήνα ψηλά», μπορεί να φτάσει ως την κεντρική σκηνή. Μάλιστα, για να μην μείνει καμιά αμφιβολία, έφτασε να αποτυπώσει σε μια βαριά φράση την εμβέλεια της πόλης και του δημάρχου της ως εκφραστή του ελληνισμού! Είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την μητροπολιτική διάσταση της πρωτεύουσας: «Είναι η πόλη των πόλεων. Στα πέρατα του κόσμου προκαλεί δέος για την ιστορία της. Η Αθήνα που σηκώνει όλη την Ελλάδα. Και αν κάποτε στη Σμύρνη άναβαν φωτιές όταν εκλεγόταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, είναι επειδή εδώ χτυπάει η καρδιά του ελληνισμού»…

Το μεγάφωνο, στο φορτηγό, έξω από τον χώρο στην οδό Πειραιώς, έπαιζε από νωρίς ποπ μουσική, σαν πάρτι που θα άρχιζε στις 6.30 αλλά καθυστέρησε, τουλάχιστον μισή ώρα, λόγω μεγάλη προσέλευσης κόσμου. Όλα ήταν προγραμματισμένα έτσι, ώστε, με το σταμάτημα της μουσικής, να ακουστεί η φωνή του Κώστα Μπακογιάννη, σε όλη την Πειραιώς, που είχε κλείσει στην άνοδο (προς Ομόνοια) για τα αυτοκίνητα.

Θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση της… ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ανακατεμένης με πρόσωπα από τα παλιά της ΝΔ, όχι μόνο ηλικιακά αλλά και με εμπειρία πολιτική, καθώς είχε κινητοποιηθεί, όπως περιέγραφαν παρευρισκόμενοι, «ο μηχανισμός της Ντόρας», στελέχη της ΝΔ της Α΄Αθήνας και αυτοδιοικητικοί παράγοντες του δήμου. Παράλληλα, ξεπήδησε –αν και δεν είναι έκπληξη- μια πολιτική σύγκλιση που ψήνεται, αλλά δυσκολεύεται προσώρας να εδραιωθεί σε κεντρικό επίπεδο. Με την άνεση της αυτοδιοικητικής χαλαρότητας η ΝΔ συνάντησε το Ποτάμι. Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός (έφτασε διακριτικά κι ενώ είχε ξεκινήσει η εκδήλωση), δυο ημέρες μετά το συνέδριο του Ποταμιού όπου οι ισορροπίες παραμένουν εύθραυστες με επίκεντρο τις (εκλογικές και μετεκλογικές) φιλελεύθερες συμμαχίες. Εννοείται ότι παρευρέθηκαν πολλοί βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κ.ά. Επίσης, ήταν εκεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης , ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος , ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, κ.ά.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Παναγιώτας Μπίτσικα, ΕΔΩ

Πηγή Η φιέστα του Κώστα Μπακογιάννη…