3.4 C
Αθήνα
19 Ιανουαρίου 2021
Kliktv.gr
Κοσμος

Η πόλη της Ελβετίας που έχει «εμμονή» με τον αριθμό 11

Η πόλη Σόλοτουρν στην Ελβετία, είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία, αλλά και ιδιαίτερος, καθώς έχει μια «εμμονή» με τον αριθμό 11. Δημιουργήθηκε από τους Ρωμαίους πριν 2.000 χρόνια, αλλά πλέον έχει σχεδόν ξεχαστεί, τόσο από τους τουρίστες, όσο και από τους Ελβετούς.

Η «εμμονή» με τον αριθμό 11 προκύπτει, επειδή βρίσκεται παντού και δεν είναι τυχαίο.

Η πόλη διαθέτει 11 εκκλησίες, 11 παρεκκλήσια, 11 συντριβάνια, 11 πύργους και 11 μουσείας. Μάλιστα, η παρουσία του αριθμού 11 επιβιώνει από τον 15ο αιώνα.

Το πιο «τρανταχτό» παράδειγμα είναι ένα ρολόι τοίχου, από το οποίο λείπει ο αριθμός 12 και σταματάει στο 11. Αν και για τους περαστικούς φαίνεται λάθος και περίεργο, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ατύχημα. Κι αυτό, γιατί δεν είναι ένα απλό ρολόι που δείχνει την ώρα, αλλά το «κλειδί» στην ιστορία του τόπου.

Μια άλλη εξήγηση σχετίζεται με τη Βίβλο, καθώς αρκετοί ντόπιοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός 11 είναι «ιερός» και προφητικός. Στην αριθμολογία, το 11 σχετίζεται με την πίστη και την τηλεπάθεια.

Κάθε επισκέπτης προσπαθεί να ανακαλύψει τα αίτια αυτής της εμμονής και συναντά καταπληκτικά κτίρια, που το καθένα δίνει ακόμη ένα στοιχείο για την ιστορία της πόλης.
Ένα από τα επιβλητικά κτίρια του Σόλοτουρν, είναι ο καθεδρικός ναός St. Ursus, με τον αριθμό 11 να βρίσκεται παντού στο ναό.

Ο ναός χτίστηκε μέσα σε 11 χρόνια από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Gaetano Matteo Pisoni, ο οποίος δημιούργησε ένα μεγαλείο από σύμβολα.

Σύμφωνα με την ιστορία του χωριού, ο αρχιτέκτονας πήρε εντολή από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει τον αριθμό 11. Κι αυτός, ακολούθησε τις οδηγίες που του έδωσαν. Το έκανε τόσο πιστά, που ακόμη και η Αγία Τράπεζα δημιουργήθηκε από 11 διαφορετικά είδη μαρμάρου.
Η ιστορία είναι γνωστή σε όλους τους κατοίκους, όμως κανείς δεν θυμάται γιατί η πόλη «εθίστηκε» στον αριθμό 11 και ήθελε να τον συμπεριλάβει παντού.

Όπως αναφέρει το BBC, για πάνω από 500 χρόνια, η Σόλοτουρν έχει δημιουργήσει μια σχέση με τον αριθμό 11 και δεν πρόκυπτει για απλή σύμπτωση.

Ένας λαϊκός μύθος αναφέρεται σε «μαγικά ξωτικά» που έρχονταν από το βουνό Weissenstein, για να ενθαρρύνουν όσους εργάζονταν σκληρά. Όμως, ποτέ κανείς δεν ευημέρησε. Έτσι, ο αριθμός 11 ή αλλιώς «elf» στα γερμανικά, που σημαίνει εξωτικό,  υιοθετήθηκε ως ένας τρόπος των κατοίκων να τιμήσουν τους «σωτήρες» τους.

Μια άλλη εξήγηση σχετίζεται με τη Βίβλο, καθώς αρκετοί ντόπιοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός 11 είναι «ιερός» και προφητικός. Στην αριθμολογία, το 11 σχετίζεται με την πίστη και την τηλεπάθεια.

Άλλη μια περίεργη σύμπτωση ειναι οτι το 1481 η Σόλοτουρν έγινε το 11ο καντόνι της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και έως τον 16ο αιώνα είχε χωριστεί σε 11 προτεκτοράτα.
Όμως, η πρώρτη εμφάνιση του αριθμού 11 έγινε το 1252, όταν εξελέχθηκαν 11 άτομα στο πρώτο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Όπως αναφέρει το BBC, για πάνω από 500 χρόνια, η Σόλοτουρν έχει δημιουργήσει μια σχέση με τον αριθμό 11 και δεν πρόκειται για απλή σύμπτωση.

 

Πηγή Η πόλη της Ελβετίας που έχει «εμμονή» με τον αριθμό 11

Related posts

Τραβάει το «σχοινί» ο Ερντογάν: Όπως έμαθαν τι εστί Τουρκία στην Κύπρο, έτσι θα το μάθουν και τώρα

rularulina_xo0ks4zq

Ερντογάν: Θα «σπάσουμε τα κεφάλια» των Κούρδων αν δεν αποσυρθούν

rularulina_xo0ks4zq

Χιλιάδες Βρετανοί διαδηλώνουν στο Λονδίνο ζητώντας νέο δημοψήφισμα

rularulina_xo0ks4zq

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης. Δέχομαι Όροι Χρήσης

Privacy & Cookies Policy