14.1 C
Αθήνα
10 Απριλίου 2020
Kliktv.gr
Lifestyle

Η μέρα που έφυγε από τη ζωή η Βίκυ Βανίτα (video+photo)

Σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου 2007, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η Βίκυ Βανίτα, η ηθοποιός που έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου – γνωστή για το ρόλο της στον “Τρελοπενηντάρη” δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα -, ενώ συμμετείχε και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως το “Ρετιρέ”.

Η Βίκυ Βανίτα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948. Η πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν το 1968 στην ταινία “Θύελλα στο σπίτι των ανέμων” και η τελευταία στην ταινία “Εδώ είναι Βαλκάνια” (1984). Συνολικά εμφανίστηκε σε δεκαέξι ταινίες. 
Τη δεκαετία του 1980 παρουσίασε τηλεοπτική εκπομπή με τον ταχυδακτυλουργό Μάικ Λαμάρ. Στην κωμική τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη, “Το ρετιρέ”, υποδύθηκε την πλούσια και εκκεντρική αφεντικίνα της Κατερίνας Γιουλάκη. Στην τηλεόραση ο τελευταίος ρόλος της ήταν στο σήριαλ του Mega “Στο παρά πέντε” (2005).
Επίσης, για πολλά χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά και με τη δημοσιογραφία.
Η μητέρα της τη βρήκε νεκρή στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο στις 8 Μαρτίου του 2007, σε ηλικία 58 ετών. Ο θάνατός της προήλθε από χρόνια μάχη με τον καρκίνο (στον πνεύμονα). Σε όλη της τη ζωή υπήρξε ιδιαίτερα μοναχικός άνθρωπος. Η ίδια για χρόνια έκρυβε από τον οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό της κύκλο το πρόβλημα υγείας της – και από την ίδια τη μητέρα της – και ισχυριζόταν ότι έπασχε από άσθμα.

Φιλμογραφία
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων, 1968
Θυμήσου αγάπη μου, 1969
Έμπαινε Mανωλιό, 1970
Οι τέσσερις άσσοι, 1970
Ένας τρελλός γλεντζές, 1970
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες, 1970
Ο τρελοπενηντάρης, 1971
Ο Μανωλιός ξανακτυπά, 1971
Πίσω μου σ’ έχω, σατανά, 1971
Ο Μανωλιός στην Ευρώπη, 1971
Ναι μεν αλλά…, 1972
Αν ήμουν πλούσιος, 1972
Παραγγελιά, 1980
Ρεμπέτικο, 1983
Θηλυκό θηριοτροφείο, 1984
Εδώ είναι Βαλκάνια, 1984
Πληροφορίες από: wikipedia

Το Διαβάσαμε Η μέρα που έφυγε από τη ζωή η Βίκυ Βανίτα (video+photo)

Related posts

Σ' αγαπώ Μ' αγαπάς: Επεισόδιο 8, 2ος κύκλος (Cosmote)

rularulina_xo0ks4zq

Δέσποινα Μοιραράκη: «Στο παρελθόν έχω βιώσει έντονη ενδοοικογενειακή βiα» (video)

rularulina_xo0ks4zq

Βγήκε από την εντατική ο Boris Johnson (video)

rularulina_xo0ks4zq