Θέλετε να φτιάξετε μια νόστιμη σοκολατόπιτα; Δείτε την παρακάτω συνταγή, εκτελέστε την και δεν θα χάσετε.
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 110 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
- 2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 οC και στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 Χ 17 εκ.
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
- Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ, βάζετε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το αλεύρι,το κακάο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα να κρυώσει.
- Πριν σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
The post Η καλύτερη σοκολατόπιτα που έχετε φάει! appeared first on LINE LIFE.
Κοινοποιήστε: