8.6 C
Αθήνα
7 Απριλίου 2020
Kliktv.gr
Διαφορα

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα…

Πώς θα είναι η τελετή παραλαβής-παράδοσης αν η Μαρίνα Πατούλη κερδίσει τον Δήμο Αμαρουσίου; Ανεπανάληπτη. Να φωνάξουν και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για να…
μάθει ότι η δική του τελετή, το 2004, δεν θα είναι πλέον η πιο επιβλητική που έλαβε χώρα εντός ορίων του δήμου. Καλύτερα να μην κατεβάσουν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Η Μαρίνα Πατούλη θα παραλάβει τα κλειδιά της πόλης (χρυσά, φυσικά), από τον σύζυγό της που, ενδεχομένως, να έχει εκλεγεί Περιφερειάρχης. Αλλά ακόμα και αν εκείνος δεν τα καταφέρει στην Περιφέρεια, η υποψηφιότητα της συζύγου πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για τη διατήρηση μίας προνομιακής σχέσης με την εξουσία. Κάπως έτσι θα έστεκε ο Μπιλ Κλίντον πίσω από τη Χίλαρι, αν κατάφερνε να εκλεγεί, ή ο Φρανκ Αντεργουντ πίσω από την Κλερ, αν δεν έβγαιναν στη φόρα τα άπλυτα του Κέβιν Σπέισι.

Είναι όμως έτσι; Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, που έχει λάβει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή δεν στηρίζει το στεφάνι του. Όλοι συμπάσχουμε με το δράμα του ανδρός που βρίσκεται ανάμεσα στη σύζυγο και στο κόμμα. Οι νύχτες του Γιώργου Πατούλη είναι, φυσικά, αυστηρά προσωπικό θέμα, πλην όμως τώρα όλοι έχουμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε και πώς κυλούν. Θα το έχουν καταλάβει και οι δύο στην οικογένεια: είναι οι πρώτοι που έκαναν την κρεβατομουρμούρα πολιτικό θέμα. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό; Εξ όσων πληροφορούμαι, η κυρία Πατούλη διατηρούσε εδώ και καιρό έντονο ενδιαφέρον για διεύρυνση της συμμετοχής της στα της αυτοδιοίκησης. Η ίδια άλλωστε είναι δημοτική σύμβουλος Πεύκης-Λυκόβρυσης και αυτός ήταν ο αρχικός της προσανατολισμός, να διεκδικήσει τη δημαρχία ενός όμορου δήμου, μεσοτοιχία με το σπίτι της. Η απόφαση του συζύγου της να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, την έκανε να σκεφτεί πιο φιλόδοξα.

Ζήτησε, λοιπόν, από εταιρεία δημοσκοπήσεων να διενεργήσει μέτρηση κοινής γνώμης. Όπως λέγεται από το περιβάλλον της, η έρευνα έδειξε ότι συγκεντρώνει την προτίμηση ποσοστού 42% των ερωτηθέντων. Ε, μετά έβαλε και η ίδια λίγο Πλάτωνα, ο οποίος την καλεί να μην επιτρέψει σε λιγότερο άξιους από αυτήν να διοικήσουν, δεν θέλει και πολύ ο πολιτικός για να πάρει μπροστά. Μικρόβιο είναι η πολιτική, λένε. Σαν τον τζόγο. Έτσι και μπει μέσα σου, δεν σε σταματάει τίποτα…

Κώστας Γιαννακίδης

Πηγή Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα…

Related posts

Μπορεί το ανθρώπινο έντερο να λειτουργήσει ως βιολογικό ρολόι;

rularulina_xo0ks4zq

Καρκίνος του εγκεφάλου: Οι γυναίκες αντιδρούν καλύτερα στην χημειοθεραπεία από τους άνδρες

rularulina_xo0ks4zq

Μύρτιλο, το ευρωπαϊκό blueberry

rularulina_xo0ks4zq