Kliktv.gr
  • Αρχική
  • Ελλαδα
  • Κοσμος
  • Περιβαλλον
  • Αθλητικα
  • Lifestyle
  • Υγεια
  • Γυναικα
  • Πολιτισμός
    • Βιβλιο
    • Θέατρο
    • Μουσική
  • Τεχνολογια
  • Auto-Moto
  • Διαφορα
    • Survivor
    • Οι Προδότες
    • Θέατρο
    • Κοινωνικά
    • Συνταγές
☰
Kliktv.gr
Home > Ελλαδα
154 views 1 sec 0 Comment

Ηράκλειο: Ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν οι «6» για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

rularulina_xo0ks4zq - 5 Μαΐου 2025

Κοινοποιήστε:

  • Facebook
  • X
Ηράκλειο:-Ελεύθεροι-υπό-όρους-αφέθηκαν-οι-«6»-για-την-υπόθεση-αρχαιοκαπηλίας

Είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά τη διαφωνία ανακρίτριας-εισαγγελέως

Να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αποφάνθηκε το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, για τους έξι κατηγορούμενους στην πρόσφατη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που χειρίστηκαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το Δικαστικό Συμβούλιο, συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή (2/5), μετά τη διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέως και σήμερα γνωστοποιήθηκε η απόφαση, η οποία συντάσσεται με την άποψη της αρμόδιας Ανακρίτριας.

Μεταξύ των όρων που επιβλήθηκαν στους έξι είναι η καταβολή πολύ υψηλής χρηματικής εγγύησης. Συγκεκριμένα στους πέντε επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, ενώ στον 58χρονο Ηρακλειώτη, διευθυντικό στέλεχος δημόσιας υπηρεσίας, στον οποίο η αστυνομία αποδίδει κομβικό ρόλο, η εγγύση ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.

Παράλληλα και στους έξι επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15 του μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση, αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε σπίτι στην περιοχή των Ατσιπάδων Μονοφατσίου όπου είχαν συγκεντρωθεί οι έξι κατηγορούμενοι προκειμένου να επιδείξουν τα προς πώληση αρχαία ευρήματα σε ζευγάρι υποψήφιων αγοραστών, οι οποίοι στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικοί. Για την ακρίβεια οι αστυνομικοί είχαν αναλάβει ρόλο «εικονικού μεσάζοντα» και η αποστολή τους ήταν να εκτιμήσουν τα αρχαία και να ενημερώσουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Τα εκθέματα αφορούσαν 46 αρχαία αντικείμενα, τα οποία οι κατηγορούμενοι σκόπευαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, να βγάλουν στο «σφυρί» για 600.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη δικογραφία, στους υποψήφιους αγοραστές επιδείχθηκε μέσω κινητού φωτογραφία που απεικόνιζε ένα χρυσό στεφάνι, το οποίο, όπως είπαν, ήταν διατεθειμένοι να πωλήσουν προς ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η Αστυνομία αποδίδει κομβικό ρόλο στον 58χρονο Ηρακλειώτη, διευθυντικό στέλεχος δημόσιας υπηρεσίας, ενώ στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται ακόμα ένας 54χρονος από την Χαλκίδα και τέσσερις κρητικοί, 48, 56, 40 και 50 ετών, από χωριά της Μεσσαράς και του Αμαρίου.

Η αρχική εκτίμηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου ανέφερε ότι από τα 46 ευρήματα, τα 31 εμπίπτουν στις διατάξεις προστασίας αρχαιοτήτων, έξι δεν εμπίπτουν, ενώ για δέκα απαιτείται περαιτέρω εξέταση. Την ίδια ώρα, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, που φέρεται να συνέδραμε πληροφοριακά στην υπόθεση, εκτιμά πως η αξία των αντικειμένων σε διεθνείς δημοπρασίες θα ανερχόταν σε εκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετα, οι τεχνικοί σύμβουλοι υπεράσπισης –εγγεγραμμένοι στις λίστες των δικαστικών πραγματογνωμόνων– υποστηρίζουν ότι αρκετά από τα κατασχεθέντα είναι πλαστά, ενώ η συνολική αξία όσων θεωρούνται γνήσια δεν ξεπερνά τις 14.000 ευρώ.

Πηγή

PREVIOUS

Μάχες στο κέντρο του Νταγκεστάν – Τρεις νεκροί αστυνομικοί, πολλοί τραυματίες

NEXT

Κερατσίνι: Τελευταίο «αντίο» στον 43χρονο Σπύρο που βρέθηκε κρεμασμένος στην αποθήκη του σπιτιού του
Related Post
Κουνούπια:-Ξανά-ο-ιός-του-Δυτικού-Νείλου-στο-προσκήνιο-–-Προσοχή-στα-μολυσμένα-κουνούπια
2 Αυγούστου 2024
Κουνούπια: Ξανά ο ιός του Δυτικού Νείλου στο προσκήνιο – Προσοχή στα μολυσμένα κουνούπια
Φουμέντο-και-σώθηκες:-Η-κεφαλλονίτικη-συνταγή,-που-καταπολεμά-γρίπη,-πονόλαιμο,-βήχα-και-δύσπνοια
18 Φεβρουαρίου 2025
Φουμέντο και σώθηκες: Η κεφαλλονίτικη συνταγή, που καταπολεμά γρίπη, πονόλαιμο, βήχα και δύσπνοια
«Υπό-διωγμό»-οι-xριστιανοί-στη-Συρία:-Φόβος-για-την-επόμενη-ημέρα-μετά-Άσαντ
25 Δεκεμβρίου 2024
«Υπό διωγμό» οι Xριστιανοί στη Συρία: Φόβος για την επόμενη ημέρα μετά Άσαντ
Φωτιά-στον-Όλυμπο
19 Αυγούστου 2024
Φωτιά στον Όλυμπο
Comments are closed.

Follow me on Blogarama

klikTv.gr

Το kliktv.gr δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων web sites και σελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω “δεσμών”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Το kliktv.gr σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των web sites και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα στους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ

Contact us: info@kliktv.gr
  • KlikTv
  • Privacy
  • Contact
Contact us: info@kliktv.gr © Copyright 2013-2023 - Kliktv.gr. All Rights Reserved